Bodybalancen pauloissa

PilatesPari päivää sitten kävin ensimmäistä kertaa kokeilemassa body balancea ja koin äkki-ihastumisen!

En ole ikinä harrastanut pilatesta, tai chi:ta tai joogaa, joiden liikkeisiin bodybalance perustuu, enkä oikein tiennyt, mitä odottaa.

Pelkäsin, että tunti voi olla liian hidastempoinen minun makuuni, tunnilla liikkeet tehtäisiin vuoripuron solinan tahdissa ja keskityttäisiin pääasiassa sisäistä harmoniaa tavoitteleviin liikkeisiin. Kuvitelmani eivät osuneet yhtään oikeaan, vaan bodybalance osoittautui varsin haastavaksi lajiksi.

Aluksi keskittyminen oli hankalaa, sillä salissa oli muitakin vasta-alkajia, jonka vuoksi yleisilme oli samankaltainen kuin lasten ensimmäisellä satubalettitunnilla; epävarmoja ja huteria ojennuksia kaikkiin eri ilmansuuntiin. Kokeneempien perässä liikeradoista pääsi kuitenkin nopeasti jyvälle, ja kun ensimmäiset hikikarpalot vierivät ohimoilla, olin jo unohtanut miettiä, miten hölmöltä mahdan näyttää aurinkotervehdykseen taipuessani.

Parasta body balancessa on, että samaan tuntiin on yhdistetty voimaharjoittelu, venyttely ja jopa rentoutuminen. Varovainen kannattaa olla, sillä osa liikkeistä vaati erikoisiin kiemuroihin vääntäytymistä. Itse huomasin välillä tekeväni taivutuksia pään käskyjen mukaan, vaikka lihakset eivät ihan vielä olisi pysyneet mieleni määräämässä vauhdissa.

Totesin myös, että ennen body balancea olisi hyvä käväistä vaikkapa zumbassa, että lihakset olisivat kunnolla lämpimät. Venyttelyosuudessa tuli kylmä, joten ensi kerralla varaan tunnille myös pitkähihaisen paidan.

Jälleen kerran huomasin, että tässäkin lajissa balettitaustasta on valtavasti hyötyä. Bodybalance sopii kaikille niille, joiden mielestä hankalassa asennossa tasapainoileminen on maailman hauskinta hommaa!

2 Replies to “Bodybalancen pauloissa

  1. Sä näköjään kaipaat tunnilta haasteita! Saatan kuvitella että kummissa asennoissa keikkuminen ei miellytä läheskään kaikkia. 🙂

    Mulle tuli mieleen omat kokemukset iyengar-joogasta. Kokeilin siksi että kroppa ei kestänyt astanga-joogaa. Iyengar-joogan ongelma oli se, että kroppa jäi liian kylmäksi kun siinä ei lämmitelty lihaksia kunnolla aluksi.

  2. Mäkin olen kerran kokeillut bodybalancea. Pilatesta ja joogaa harrastamattomana pilatesosuudet menivät täysin ohi, kun en päässyt jyvälle, mitä olisi pitänyt tehdä. Joogassa taas jäykät lonkat tekivät soturiasennosta ja paljosta muusta täyttä tuskaa. Melkein vannoin, etten koskaan enää astu jalallanikaan mokomalle tunnille!

    Ehkä kuitenkin annan bodybalancelle toisen mahdollisuuden. Täytyy vain muistaa olla ottamatta paineita siitä, ettei ymmärrä, osaa tai pysty. Hyvältä ohjaajalta pitäisi saada ohjausta vaikeisiin liikkeisiin ja vaihtoehtoja mahdottomille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.