Uusissa kengissä uuteen vuoteen

Sain joululahjaksi lahjakortin urheiluvälineliikkeeseen, jolla kävin ostamassa itselleni aivan ihanat jumppakengät.

 Kengissä on hieno vaaleanpunainen pohja ja ne tuntuvat jalassa höyhenen kevyeltä. Joulupukki toi myös tyylikkään urheilukassin, joten voin vihdoin palauttaa kolmivuotiaalta tyttäreltäni lainaamani repun takaisin.

Olen luonnollisesti innoissani uusista varusteistani, sillä nyt roskikseen joutavat vanhat jumppakenkäni oli muistaakseni ostettu joskus yhdeksänkymmentäluvun loppupuolella. Olen kyllä vuosien varrella ostanut lukemattomia älyttömiä ja jalassa huonosti istuvia korkokenkiä, mutta mieleeni ei ole tullut investoida esimerkiksi lenkkareihin, vaikka lukion ensimmäisellä luokalla hankitut lenkkarit kuluivat pohjasta puhki jo vuosia sitten.

Kuntoiluvarusteiden ostaminen on tuntunut turhalta, koska jokin muu on aina ollut tärkeämpää. Olen aina myös epäillyt, että urheiluvarusteisiin sijoitettu raha menee hukkaan, koska edessä on kuitenkin ennen pitkää liikuntainnostuksen hiipuminen. Lahjakortin pyytäminen urheiluvälineliikkeeseen kertoo kohdallani vakavasta jumppakärpäsen puremasta.

Tänään päätin laittaa uudet kenkäni todelliseen testiin ja löysin itseni jälleen kerran steppilaudan kulmalta ponnistamassa kohti kattoa. Vaikka steppilautailu on kaukana baletista, jonka parissa aikoinani piiskasin itseäni jaksamisen äärirajoille, on näissä kahdessa lajissa jotain samankaltaista. Yhteistä lajeille on ainakin tunne siitä, että ei kerta kaikkiaan pysty hyppelemään enää yhtään korkeammalle, mutta jostain vain löytyy energiaa, jonka avulla jaksaa pinnistää vielä vähän ylemmäs. Tunne on varmasti tuttu jokaiselle liikkujalle, mutta jostain kumman syystä itse tavoitan tunteen parhaiten step aerobic tunneilla.  

 

Ja tottakai uusissa kengissä on mukavampi treenata kuin vanhoissa ja kulahtaneissa, joissa toisen jalan varpaat tuppasivat puutumaan.
Nyt vain pitäisi pika pikaa päästä ostelemaan kivoja treenivaatteita, semmoisia, jotka sointuisivat nätisti vaaleanpunaisiin kengänpohjiin 🙂

One Reply to “Uusissa kengissä uuteen vuoteen”

  1. Mä olen kyllä aina onnistunut vakuuttamaan itseni kaiken maailman vitkuttimien tarpeellisuudesta, vaikka ne olisivatkin sitten jääneet pölyttymään kaappeihin. Kivoja jumppavaatteita mulla ei kyllä ole, koska treenaan enimmäkseen kotona (ja olen mielestäni niin läski etteivät ne näyttäisi kuitenkaan hyviltä päällä.)

    Mä tykkään Espritin kuntoiluvaatteisa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.