Tarkkasilmäinen lukija on ehkä huomannut, että blogissa on ollut yli kolme vuotta kestänyt julkaisutauko. Tarkistin äsken, että kirjoitin viimeisen postauksen Rennosti kuntoon -blogiin tammikuussa 2016. Kun aloitin nyt syksyllä uudestaan, siirryin pitämään blogia satsinen.com -verkkotunnuksen alle.

Mitä noiden vuosien aikana tapahtui? Mistä aion kirjoittaa uudessa blogissa?

Vuonna 2016 datanomi-opintoni olivat vielä kesken. Sain ne valmiiksi tammikuussa 2017. Mitä työuraan tulee, olen kuitenkin yhä jonkinlaisessa uralimbossa, vanhan ja uuden välillä. Valmistumisen jälkeen minulla on ollut pari lyhyempää työsuhdetta ja tällä hetkellä olen taas työtön työnhakija.

Yksi vanhan blogin vakioaiheista oli painonpudotus. Jos pelkkiä kiloja tarkastelee, niin nykyään minulla menee surkeasti. 😀 Paino on noussut entisestään, tosin veriarvot ovat vielä nippa nappa alle sen rajan, että saan diagnoosin kakkostyypin diabeteksesta.

Jotain muutoksia painoasioissa on ollut. Päätin viime vuonna lopettaa kalorinlaskennan kokonaan: siitä ei ollut painonhallinnan kannalta mitään hyötyä ja se vain lisäsi syömiseen liittyvää stressiä. Se myös johti siihen, että näpertelin ainakin painohallinnan kannalta turhien pikkuasioiden parissa.

Täysin toimeton en toki ole ollut tässä asiassa, vaan aloitin tammikuussa Patrik Borgin puolen vuoden verkkokurssin nimeltä Jäähyväiset jojoilulle. Kurssin käyminen ei ole toistaiseksi pudottanut painoa muuten kuin väliaikaisesti, mutta olen oppinut ainakin pari oleellista asiaa. Aikaisemmin tähtäsin liian ”täydelliseen” ruokavalioon (sitä jo osasinkin epäillä).

Toinen oppimani asia on se, että syömisen säännöllisyys ja ruoan määrän riittävyys ovat todella tärkeitä. Ennen kurssia ei olisi tullut mieleenkään, että parhaimpia päiviä voisivat olla syömisten suhteen ne, joina söin lounaalla jälkiruoan. Kun säännöllisyys ja ruoan määrän riittävyys ovat kunnossa, homma toimii kuin unelma. Maha alkaa kutistua, mieliala ja jaksaminen pysyy tasaisena pitkin päivää ja paino- ja ruoka-asioissa askarteleva mieli rauhoittuu kuin itsestään.

Painonhallinnasta ja pudotuksesta kirjoitan varmaan blogissa silloin tällöin, mutta mikään pääteemase ei tule olemaan uudessa blogissa.

Elämässä on tapahtunut muitakin suuria muutoksia. Isä kuoli syksyllä 2016 odottamatta, vain 68-vuotiaana. Seuraavana keväänä kuoli sitten viimeinen elossa ollut enoni, hänkin vain 66-vuotiaana. (Toinen eno kuoli jo vuonna 2010, 67-vuotiaana). Äidin lapsuudenperheestä on jäljellä enää äiti itse.


Yksi vanhan blogin suosikkiaiheista oli liikkuminen (liikunta) ja kaikki siihen liittyvä, ja sama meno varmaan jatkuu tässäkin blogissa.  Olen keksinyt ihan uuden lajin nimeltä Essentrics, josta aion kertoa jossain vaiheessa. Ja sitten minulla on näitä uintivirityksiä yms.

Tässä ”uudessa” blogissa voin onneksi kirjoittaa ihan mistä tahansa. Mietin muun muassa, pitäisikö minun kirjoittaa postaus fantasiakirjallisuudesta, jota voin suositella aikuiselle(kin) lukijalle. 😀

P.S. Patrikin verkkokurssia voin suositella muillekin. Mene mieluummin Patrikin kurssille kuin jollekin kitukuurikurssille. Parhaimmassa tapauksessa voit vaikka laihtua pysyvästi ja saada vinksahtaneen ruokasuhteen taas kuntoon.

2 Replies to “Tässä välissä tapahtunutta

  1. No onpa ollut paljon kaikenlaista tässä välissä. Kiva kun taas kirjoitat. Eikö joku lehtikin jo tarvitsisi sua blogin kirjoittajaksi? Odotan jo lisää ja tuo essentrics kuulostaa kiinnostavalta. Itse aloitin tänä syksynä käymään kehonhuoltotunneilla. Oisko essentrics jotain sinne päin?

    1. Ei Essentrics suoranaisesti kehonhuoltoa ole, mutta samanlaisia vaikutuksia siinä on. Se on saanut vaikutteita mm. baletista ja tai chistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.