Olen pitkään haaveillut, että luon itselleni jonkinlaisen rauhoittavan iltarutiinin. Siis sellaisen, joka auttaa minua vaipumaan uneen, mielellään ilman pitkää kännykän tai tabletin räpläämistä.

Keksinkin sellaisen iltarutiinin vahingossa pari kuukautta sitten.

Tein päivällä lihaskuntotreenin ja erehdyin tekemään pari pystypunnerrusta seinää vasten. Se oli virhe, sillä hartioiden ja niskan lihakset alkoivat heti jumittaa. Koska minulla oli jo varattuna illaksi Kocostarin jalkanaamio, päätin yhdistää hartioiden ja yläniskan lihasten rentouttamisen jalkahoitoon.

Hautbalsam eli paholaisvoideVoitelen yleensä ensin yläselän paholaisvoiteella, asetun makaamaan piikkimaton päälle ja panen yläniskan lepäämään kahdeksikon muotoisen hierontapallon päälle. Rentoudun tässä asennossa 10-20 minuuttia. Joskus vain pötköttelen ja mietin puuta heinää, joskus kuuntelen samalla ASMR-videota.

Paholaisvoide rentouttaa lihaksia ja parantaa niiden verenkiertoa, sitä saa parilla kolmella eurolla halpakaupoista. Kahdeksikon muotoisen pallon ostin joko Prismasta tai Citymarketista n. 12 eurolla. Piikkimatto löytyi Tokmannilta 13 eurolla. hankin sen aikaisemmin keväällä kun olin tosi stressaantunut.

Gymstick hierontapallo
Gymstickin kahdeksikon muotoinen hierontapallo

Tämän käsittelyn jälkeen minulla on yleensä kevyt ja hieman raukea olo ja nukahdan nopeammin kuin normaalisti.

Olo on hyvä vielä seuraavanakin päivänä, koska yläniskan lihakset ovat saaneet levätä ja pää on helpompi pitää hyvässä ryhdissä suoraan selkärangan jatkeena.

Vaikutus niskan lihaksiin ja ryhtiin on vielä suurempi, jos teen iltarentoutuksen useana iltana peräkkäin.

Onko sinulla iltarutiini, jonka avulla rauhoitut ennen kuin menet nukkumaan?

One Reply to “Rentouttava iltarutiini”

  1. Minä keitän teetä ja hörpin sen sohvalla pötkötellen. Just keksin hieroa jalkapohjia vanhalla tennispallolla. Haaveilen tuosta hierontapallosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.