Pizzaa, pastaa ja punaista lihaa!

pizza
Lähde: Father Jack/Flickr

Olen tarkoituksella aloittanut kuntoremonttini keskittymällä liikuntaan. En ole varsinaisesti ylipainoinen, mutta ilman vaatteita muistutan mielestäni muhkuraista pullataikinaa, enkä tunne oloani kovin timmiksi peilin edessä.

Parin viime vuoden aikana olen useasti hermostunut peilistä katsovaan ilmestykseen, ja aloittanut tiukan laihdutuskuurin. Kiloja onkin tippunut, mutta innostukseni tarkkailla ruokavaliotani lopahtaa heti, kun huomaan, että tietyn rajan alle paino ei putoa, vaikka söisin kuinka ”terveellisesti”.

Olenkin tullut siihen johtopäätökseen, että ilman liikunnan lisäämistä, painoni ei putoa muutamaa kiloa enempää. Tästä syystä olen pistänyt itseni ensin liikkumaan ja päättänyt murehtia kilojani vähän tuonnempana.

Ja eihän sitä koskaan tiedä…ehkä kilot ja muhkurat katoavat pelkän zumban voimalla. 🙂

En nimittäin ole yhtään innostunut ryhtymään minkään sortin dieetille. Rakastan hyvää ruokaa, ja tässä iässä ruoka nyt vaan sattuu olemaan se juttu, jonka ääreen kokoonnutaan. Kesällä grillataan ystävien luona, talvella sulatetaan juustoja raclette grillissä, viikonloppuisin tehdään saunan jälkeen pizzaa ja syödään sohvalla irtokarkkeja, kun illan elokuva alkaa. En voisi kuvitellakaan eläväni ilman pizzaa, pastaa ja punaista lihaa!

Paras lopputulos varmasti saavutettaisiin keventämällä ruokavaliota ja lisäämällä liikuntaa, mutta jos ei halua luopua herkuista, onko virtaviivaisen vartalon saavuttaminen edes mahdollista?

5 Replies to “Pizzaa, pastaa ja punaista lihaa!

 1. En oo varma pitäisikö mun kertoa tätä vai ei, mutta liikunta on aika huono laihdutuskeino yksinään. Esim. jos 100-kiloinen mies harrastaa reipasta liikuntaa 4 krt/vko, niin hän voi odottaa laihtuvansa vuodessa 2-4 kiloa, ei sen enempää. Ruokavalion muutoksella pystyy laihduttamaan paljon enemmän.

  En mäkään usko laihdutuskuureihin enkä usko sun tarvitsee kaikista herkuista luopua. Odotan jatkossakin pääseväni nauttimaan irtokarkeista ja herkuista kun tavataan. 🙂

 2. Mun neuvo tähän on että “vaaka mäkeen ja mittanauha käteen”. Vertailun vuoksi: laihdutettuani ensin painonvartijoilla ja minimiliikunnalla vyötärönympärykseni oli 12 cm (kyllä, kaksitoista) PAKSUMPI täsmälleen samassa painossa kuin laihdutettuani fiksulla ruokavaliolla ja liikunnalla.

  Haluatko painaa vähän vai mahtua pienempiin vaatteisiin? Sitä minäkin. Syö riittävästi proteiinia, rajoita turhanpäivästä herkkujen syöntiä, harrasta hauskaa ja monipuolista liikuntaa (ml. vastusharjoittelua) ja tulokset alkavat kyllä ennemmin tai myöhemmin näkyä.

  1. Todellakin mieluummin -12 cm kuin -muutama kilo ja 0 cm. Tästä lähtien vaaka saa tehdä seuraa villakoirille makuuhuoneen piirongin alla.

  2. Mikä erinomainen neuvo, Katri! 🙂 Tuo sun esimerkki on aika hätkähdyttävä.

   Huomasin saman jutun kun ensimmäistä kertaa opettelin syömään kunnolla kolme vuotta sitten – vaa’an numerot ei juuri värähtäneetkään (puntarin mukaan taisin “laihtua” 3 kiloa 5 kuukaudessa) mutta mahaläskit vaan sulivat ja vaatteet alkoivat olla isoja.

   Mä olen ollut niin pahantuulinen viime päivinä etten ole edes huomannut uusia blogikommentteja!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.