Märkää joulua

hot chocolateJouluaattoon on kaksi päivää mutta tällä haavaa ei ole tietoa sen enempää joulustressistä kuin lumestakaan.

Lähimmäs joulustressiä olen päässyt etsiskellessäni kaupoista Kalevin mustikalla maustettua valkosuklaata josta nautin viime jouluna. Sille eivät mitkään Pandan tai Fazerin kohvehdit vedä vertoja.

Tänään lähdin Itikseen asti vain selvittääkseni, satuttuisiko Stockmannin Herkussa olemaan Kalevin suklaata myynnissä. Ei tärpännyt, sen sijaan pyörin varmaan 15 minuuttia hämmennyksissäni uudessa Stockmannissa etsimässä ulospääsyä.

Lahjastressiäkään en ole kokenut, koska kahden hampaan yllättävä lohkeaminen lokakuussa teki selvää joululahjabudjetistani.

Joulukriisistä ei ole myöskään ole tietoa loppusijoituspaikassani Seinäjoella. Äidin mukaan jolukuusi on jo pystytetty olohuoneen nurkkaan ja isä panee siihen tänään kynttilät. Kinkku on hankittu, kalat käsitelty ja lahjatkin paketoitu varmaan viimeistä myöten. Hannan perhekunnassa sen sijaan tietääkseni kiihkeämmät tunnelmat – astianpesukone on levinnyt ja miehen selkä meinaa jumiutua.

Odotan Hannan aattopäivällistä erityisellä jännityksellä koska ensimmäistä kertaa pääsen osallistumaan joulupäivälliseen jossa ei ole tarjolla ollenkaan laatikoita. Jippii!! Niiden tilalla saattaa olla aivan uusia makututtavuuksia. En erityisemmin piittaa raskaista suomalaisista jouluruoista, nehän on kuin tehty aiheuttamaan ummetusta ja ilmavaivoja. Toinen jännityksen aihe on se, mitä herkkuja Hanna tarjoaa kahvin kanssa. Suosikkejani rockyroad-suklaamölttejä vai täysin uusia herkkuja?

Hanna ei ole suostunut paljastamaan asiaa mutta lupaan viedä yli jääneet rockyroadit mukanani jos se helpottaa päätöksen tekemistä.  🙂

Muuten on tiedossa joululaulujen laulamista, Super-tätinä toimimista ja sukulaisten kanssa seurustelua. Aion myös opettaa Hannan tytöille ja äidille kaiken mitä olen oppinut salsasta ja muista latinalaisista tansseista. Ja varmasti ilahdutan äitiäni laulamalla hänelle Unto Monosen Satumaan. Ehkä laulamme sen yhdessä.

Pitääkin nyt ruveta harjoittelemaan mambo-askelta, jota en oikein vielä hallitse.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.