Migreenin jälkeen

Stress - woman stressed with headacheViimeisin migreenijakso on ohi.

Eilinen oli pahin päivä – päänsärky oli sietämätöntä ja oloni niin kuvottava etten saanut syötyä paljon mitään. En jaksanut raahautua edes apteekkiin hakemaan lisää kohtauslääkettä.

Olen ollut huomaavinani että pahat migreenijaksot noudattavat aina samanlaista kaavaa.

Yleensä (pahat) migreenit saavat alkunsa siitä, että syystä tai toisesta rupean laiminlyömään kehittämiäni hyviä tapoja. Näitä hyviä tapoja ovat säännöllinen ruokailu, kunnolliset yöunet, päivittäinen liikunta, liian istumisen ja tietokoneella roikkumisen välttäminen.

 *******

Tämänkertainen migreeni sai alkunsa siitä, että vietin suuren osan perjantaipäivästä tietokoneella taistellen sitkeän tietoteknisen ongelman kanssa. Seuraavana päivänä pahensin tilannetta sillä että pötköttelin sängyssä kiinnostavaa fantasiaromaania lukien.

Se oli virhe. Minun olisi pitänyt lähteä ulos pitkälle kävelylenkille ja tehdä pari lyhyttä Feldenkrais-harjoitusta karistaakseni kropastani sinne edellisenä päivänä pesiintyneet lihasjännitykset.

Olisi kiva tietää olisiko mahdollista välttyä migreenijaksoilta kokonaan jos onnistuisin johdonmukaisesti pitämään kiinni hyvistä elämäntavoista? Jostain syystä tuppaan kuitenkin välillä unohtamaan  miksi säännöllisissä elämäntavoissa pitäytyminen on minulle niin tärkeää.

 *******

Kävin perjantaina pitkästä aikaa kunnon lääkärintarkistuksessa.

Lääkäri määräsi otettavaksi läjän verikokeita, papakokeen ja mammografian. Olen erityisen kiinnostunut verikokeiden tuloksista koska haluan tietää mihin suuntaan veriarvoilleni on tänä aikana tapahtunut. 40-vuotistarkastuksessa sain vielä puhtaat paperit.

Nyt olen 10 kiloa lihavampi kuin viisi vuotta sitten, mutta toisalta syön laadukkaampaa ruokaa kuin koskaan elämässäni ja harrastan säännöllistä liikuntaa.

Lukemani romaani oli Patrick Rothfussin Tuulen nimi. Suosittelen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.