Kunto nousee

halkaistu_tennispallo
Uusi jumppavälineeni (jalkaterille). En tajunnutkaan että tennispallot ovat sisältä onttoja.

Mun kunto nousee kohisten!

Olen kesän aikana lisännyt yleensä liikunnan ja erityisesti voimaharjoittelun määrää ja se alkaa näkyä.

Nostelen entistä raskaampia painoja ja riemuitsen joka kerta kun huomaan että vaikealta ja raskaalta tuntunut liike on yhtäkkiä kevyt ja vaivaton.

Tulee ihan badass-fiilikset. 🙂

Lievä haittapuoli tässä on se että minun pitää hankkia lisää treenivälineitä. Neljän kilon punteista ole enää muuhun kuin paperipainoksi ja arvelen että painavimmasta kahvakuulastani loppuu tehot viimeistään parin kuukauden kuluttua.

Harkitsin raskaampien käsipainojen hankkimista mutta kun nekään eivät ole mitään halpoja, paras ja taloudellisin vaihtoehto olisi ehkä hankkia kotiin levytanko.

Muutkin ovat ilmeisesti suunnitelleet samaa, koska netissä hakuja tehdessäni totesin että useimmista nettikaupoista on Gymstickin Pump –levytankosetit lopussa (ihmiset on varustautumassa syksyn treenikauteen?). Sama juttu Huuto.netin ja Torin kanssa. Satojen eurojen hintaisista ammattilaisten levytangot taas ovat liian kalliita.

Yhdestä nettikaupasta löytyi kohtuuhintainen 152,5-senttinen levytanko joka painoi 8,5 kiloa, levypainot päälle. Semmoinen mahtuisi yksiööni, 20-kiloista levytankoa en varmaan pystyisi nostamaan. 🙂

Nyt pitää vain ruveta säästämään levytankoa varten.

*******

Olen tullut siihen lopputulokseen että krempat ei ikinä lopu.

Kun vaihdoin pari viikkoa sitten treeniohjelmaa huomasin että minun on hyvin vaikea taivuttaa vasemman jalkaterän varpaita bulgarialaisessa kyykyssä. Olen huomannut tuon jäykkyyden aikaisemminkin mutta vaiva on mielestäni jonkin verran pahentunut siitä kun viimeksi tein ko. liikettä.

Ei näköjään riitä että yritän jatkuvasti pitää huolta huolta selän ja niskan hyvinvoinnista erilaisten harjoitusten ja venytysten avulla. Ilmeisesti minun pitäisi lisätä ohjelmaan vielä jalkateräjumppaakin.

Välillä toivon että asuisin savannilla tai metsässä jossa voisi talsia paljain jaloin ja välttää kaikki nykyihmisen istumattomasta elämäntavasta johtuvat krempat. Koko ajan pitää nähdä kovasti vaivaa että pysyisi toimintakuntoisena.

No, onneksi löysin netistä pätevän oloiset jalkaterän voimisteluohjeet.

Yritän myös mobilisoida jalkaterän rakenteita seisomalla halkaistun tennispallon päällä. Aluksi yritin saada saman vaikutuksen aikaan seisomalla poikittain olevan puisen harjanvarren päällä, mutta se on kovin tuskallista. Eikös jalkapohjien hakkaaminen kepeillä ole muinainen kidutusmenetelmä?

 *******

Äkillinen sään viileneminen on vaatinut sopeutumista. Eilen tuntui kummalliselta ja työläältä vetää päälle paita ja olohousut kun olen niin tottunut tepastelemaan kotona minimivaatetuksessa. 🙂

2 Replies to “Kunto nousee

  1. Just tuota olen ajatellut, että kaamea vaiva pitää itsensä toimintakykyisenä! Kremppaa lykkää siitä huolimatta. Ja pysähtyminen nykyaikaisen elämän mukavuuksiin lisää jokaisen krempan aiheuttamia vaivoja! On se niin väärin 😀

  2. Nii-in. Ja turha on odottaa että ne krempat menisivät itsestään ohi – ne vaan pahenevat pikku hiljaa. 80-vuotiaana joutuu todennäköisesti jumppaamaan 3 tuntia päivässä jotta pysyy toimintakuntoisena. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.