Operaatio kevätpiristys

piristys_finalTättärää, julistan Operaatio kevätpiristyksen alkaneeksi. 🙂 Alla on pitkähkö selostus siitä mitä operaatio pitää sisällään.

Kyseessä on kolmen kuukauden rutistus jonka tarkoituksena on panna kunto taas kasvu-uralle ja pistää villeinä vyöryvät jenkkakahvat kuriin.

Toivon hartaasti että olen kolmen kuukauden kuluttua ainakin yhtä energinen kuin kuvan nainen.

Aion noudattaa Rachel Cosgroven Drop Two Sizes –kirjan treeniohjelmaa (linkki menee Amazon-kirjakauppaan).

Olen asettanut itselleni aika tiukat tavoitteet liikunnan suhteen.

  • 3x voimaharjoittelutreeniä viikossa (n. 1h krt)
  • 1x hiit-tyylistä kiertoharjoittelua (max 30 min)

Voisin tehdä kiertoharjoittelua kaksikin kertaa viikossa, mutta jätän sen pois niin kauan kuin käyn lauantaisin salsassa. Lisäksi on tarkoitus ottaa ne *pakolliset* 10000 askelta päivässä. Ja tehdä niin paljon kehonhuoltoa kuin ehdin ja jaksan.

Kunto-ohjelma on melko vaativa mutta omasta mielestäni ihan toteutettavissa. En ole liikunnassa enää täysin aloittelija ja kohta saan lisää vapaa-aikaa kun rohmuamani ylimääräinen ohjelmointikurssi loppuu viikon päästä.

Jenkkakahvojen sulamista seuraan ottamalla kuvia itsestäni ja sovittamalla tavoitehousuja 3-4 viikon välein.

Koska en aio seurarata kirjassa esitettyä dieettiä (ihan hyvän oloinen mutta liian kallis pienelle budjetilleni), on vaikea sanoa kuinka hyvin läskit sulavat. Aika todennäköistä on, etten aivan mahdu niihin tavoitehousuihin kolmen kuukauden kuluttua, mutta yhtä kokoa pienempiin housuihin saatan hyvinkin mahtua.

Kirjassa kuvattua ruokavaliota ja treeniohjelmaa seuranneet naiset ovat kutistuneet keskimäärin kaksi vaatekokoa 8 viikossa.

Se miksi kirjan nimessä ei puhuta painon putoamisesta vaan vaatekokokojen pienenemisestä johtuu siitä, ohjelmaan osallistuneiden naisten paino putosi ohjelman aikana keskimäärin vain kaksi kiloa – vaikka vaatekoko saattoi samalla kutistua kaksi numeroa tai enemmänkin.

Jotkut naiset eivät itse asiassa pudottaneet painoa ollenkaan ja joillakin se jopa nousi hiukan– vaikka he samaan aikaan kutistuvat silmissä.

Drop two sizes –treeniohjelma

droptwosizes kirja
Seuraan Drop Two Sizes-kirjan treeniohjelmaa.

Valitsin treeniohjelmakseni Rachel Cosgroven kirjassa kuvatun ohjelman koska tykkäsin Cosgroven aikeisemmassa kirjassa esitetystä treeniohjelmasta (Female Body Breakthrough).

Drop two sizes (tästä lähtien DTS) –treeniohjelman muistuttaa FBB-treeniä siinä, että voimatreeneissä treenataan joka toinen päivä koko kroppa läpi kerralla. Ohjelma on kolmivaiheinen ja treeniohjelmaa vaihdetaan kerran kuussa.

Jokainen alkaa lämmittelyosuudella jota kirjassa kutsutaan RAMPiksi. Sitä seuraavat varsinaiset lihaskuntoliikkeet jotka tehdään kahden tai kolmen liikkeen supersetteinä.

Tein tänään ensimmäisen lihaskuntotreenin. Lämmittelyosuudessa vähän huolestutti että onkohan tämä ohjelma minulle vähän liian iisi, mutta se osoittautui turhaksi huoleksi. Puolessa tunnissa tukkani oli hiestä märkä ja naama punainen kuin punajuuri.

No se ei ole mikään ihme koska suurin osa ohjelman liikkeistä on dynaamisia koko kropan liikkeitä joissa käytetään painoja.

Viikon fokus ja viikkoarviointi

En halua keskittyä kevätpiristyksen aikana pelkkään kunnonkohotukseen, joten lisäsin ohjelmaan osan joka keskittyy hyvinvointiin. Joka viikko kokeilen jotain uutta tapaa tai keskityn johonkin aiheeseen.

Tällä viikolla hidastan aina välillä tahtia sen sijaan että ryntäilen koko ajan kuin päätön kana. Jollain toisella viikolla aion kokeilla ajoissa nukkumaan menoa!

Ja kerran viikossa postaan arvion koko viikosta ja siitä mikä sujui ja mikä ei sujunut yhtä hyvin ja miksi.

3 Replies to “Operaatio kevätpiristys

  1. Tsemppiä kevätpiristykseen. Itsekin olen innostunut keväästä ja teen uusia kuntoharjoitteluliikkeitä mm. puolapuissa roikkuen. Voipi olla, että kesäkuun puolella pystyn käsilläseisontaan! Siis keskivartalon ja käsien voima ja hallinta kuntoon. Mulla vaan ei meinaa vaatekoko pienentyä, vaikka yritän myös syödä terveellisemmin… Mielenkiinnolla seuraan ,miten sun käy.

  2. Kiitos! Juuri nyt mä en ole hirveän innostunut kun eilisen treenit on iskeneet mun lihaksiin ja erityisesti alavartaloon… 🙂

    Käsilläseisonnan oppiminen olisi todella coolia. Mun käy kateeksi aina kun katson kuinka sisarentytär S. tekee siltoja ja käsilläseisontoja kuin vettä vain (S on ollut yli vuoden telinevoimistelussa).

    Mä voisin ottaa puolapuut kotiin. 🙂

  3. Joo, puolapuut pitäs kuulua asunnon vakiovarustuksiin samoin kun katosta roikkuvat voimistelurenkaat. Mä luulen kyllä,että mun käsilläseisonta saattaa jäädä yritykseksi.. Kotona ei kannata yrittää ettei kaadu kirjahyllyt ym.ripustukset kun rojahtaa alas.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.