Voihan…..karppisokeri!

karppisokeriKävin viikonloppuna pyörimässä Itiksessä ja päädyin jossain vaiheessa kiertelemään Ruohonjuuren isossa myymälässä. Käyn siellä aina silloin tällöin huvikseni ihmettelemässä, mitä uutta nyt on keksitty. Ruohonjuuressa käyminen onkin kuin matka eksoottisen maahan: koskaan ei tiedä mitä sieltä löytää.

Tällä kertaa bongasin karppisokerin. En ollut ikinä aikaisemmin kuullutkaan mistään karppisokerista. Karppisokeri on siis rypälesokerista käyttämällä tuotettua makeutusainetta, jonka on kaloriton ja jonka ei nosta verensokeria, mikä tekee siitä sopivan makeutusaineen sekä karppaajille että diabeetikoille. Karppisokeria myydään isohkoissa pusseissa ja se näyttää jokseenkin samalta kuin tavallinen sokeri.

stevialla maustettu jaffaUusista makeutusaineista puheen ollen maiston myös äsken ensimmäistä kertaa stevialla makeutettua limsaa. Stevia kiinnosti, koska Patrik Borg ennusti aikaisemmassa postaukseessan että se tulee floppaamaan vuonna 2012. Nähtyäni Hartwallin stevialla makeutetun veriappelsiinijaffan, halusin päästä heti itse kokeilemaan nähdäkseni onko siinä floppiaineksia eli onko stevialla makeuttaminen pilannut ko. limsan. 🙂

Limsa maistui minusta oikein hyvältä, mutta hienoinen pettymys oli se, että stevialla makeutetussa puolen litran limsassa oli kaloreita melkein yhtä paljon kuin tavallisessa sokerilla maustetussa limussa. Mieluummin litkin aspartaamilla makeutettua Pepsi Maxia jossa kaloreita on vain kourallinen kuin juon stevialla maustettua.

Aika nopeasti Hartwall on ottanut stevian käyttöön tuotevalikoimassaan sen jälkeen kun sen käyttö salittiin Euroopan unionin alueella muutama kuukausi sitten. Stevialla makeutut Hartwallin juomat erottaa  tavallisista limsoista siitä, että niiden etiketissä on vasemmassa yläkulmassa stevia-kasvin kuva ja teksti ”luonnollisesti makeutettu”.

Jos karppisokeri kiinnostaa, sitä voi ostaa ainakin Hyvinvoinnin tavaratalosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.