Kuinka kävellä liukkaalla kelillä?

Liukas keli jatkuu ja maaliskuu on yhtä vaarallinen kuin helmikuu.Parin vähältä piti tilanteen lisäksi olen kaatunut vain kerran (kop kop).

Innostuin ajankohtaisesta aiheesta niin että etsin netistä vinkkejä siihen miten välttää kaatumista liukkaalla kelillä. Ja jos – tai siis kun – kaatumista ei voi kokonaan välttää, niin miten onnistua kaatumaan ilman että loukkaa itsensä vakavasti?

Tärkeintä liukkaalla kävelemisessä on se, että pitää kädet vapaana jotta pystyy tarvittaessa ottamaan vastaan muillakin ruumiinosilla kuin etuhampailla tai takaraivolla. Kännykät pois kädestä!

Joidenkin nettilähteiden mukaan turvallisin kävelytyyli muistuttaa pingviinin marssia (engl. penguin shuffle). Eli kävellään jalat ulospäin sojottaen ja ikään kuin vaaputaan sivulta toiselle. Mallia voi ottaa alla olevasta videosta.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Kokeilin itse pingviinikävelyä ja se tosiaan tuntuu auttavan jonkin verran, paitsi liukkaimmissa kohdissa. En ole varma siitä kuinka tärkeää on ojentaa siivet takaviistoon, mutta kaipa siitä on apua tasapainon pitämisessä.

Oikeaan kaatumistekniikaan löytyi vinkkejä kanadalaiselta senioreille suunnatulta nettisivulta. Karateka Sandra Gimpelin mukaan on oikeassa kaatumisessa on tärkeintä se, että maahan rojahtamisen sijasta menee kerälle ja kierähtää jonkin lihaisan ruumiinosan kuten kyljen tai olkavarren kautta. Harjoittelun voi aloittaa vaikka heti heittäytymällä polviseisonnasta olohuoneen lattialle kasattujen patjojen tai sohvatyynyjen päälle. Muista pitää leuka vasten rintaa taaksepäin kaatuessa.

ANY CHARACTER HERE
ANY CHARACTER HERE

Jos Itä-Helsingissä tulee vastaan pingviinimäisesti vaappuva keski-ikäinen nainen, se olen suurella todennäköisyydellä minä.

Oletko koskaan harjoitellut kaatumista esim. jonkin urheilulajin yhteydessä?

4 Replies to “Kuinka kävellä liukkaalla kelillä?

  1. Nyt on kyllä liukasta kaikkialla 🙂 Käytän lähes aina korkeakorkoisia kenkiä, ja oma tekniikkani on ottaa pieniä töpöttäviä askeleita aina, kun alla on luistinradalta muistuttavaa tienpintaa.

    1. Mä taas inhoan sitä töpöttelyä enkä voi ollenkaan tajuta naisia jotka kävelee piikkikoroissa Helsingin jäisillä kaduilla. Se on hengenvaarallista! 🙂

  2. Yääh, taas muistin miksi ei tee yhtään mieli tulla kotiin. Toivon vain että lumi sulaisi nyt äkkiä ennen kuin tullaan kotiin. 🙂 Mutta muuten kyllä hyviä vinkkejä.

  3. Hei, ton pingviini kävelyn voi yhdistää allitreeniin : siivet takaviistoon ja painot käteen. Toimiskohan? Nyt alkaa kyllä olla jääkenttien sijaan isoja lätäköitä, joten oisko sulla Satu uimiseen mitään kätevää vinkkiä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.