Kuntoremontti – päivitystä

kuntoremontti edistyminen
Mitä keksisin punnerrushaasteen tilalle?

Kävin migreenien takia lääkärissä ensimmäistä kertaa ja sain siihen lääkityksen. Lääkärini arvion mukaan migreenini saattaa olla lihasjännityspäänsäryn ja migreenin sekasikiö pikemminkin kuin puhdas klassinen migreeni. Ensi töikseen lääkäri tuikkasi kallonpohjan lihaksiin kortisonipiikit, sitten hän määräsi minulle sekä estolääkityksen (amitriptylin) että kohtauslääkityksen (sumatriptan).

Olen syönyt estolääkitystä nyt viikon ja olen tyytyväinen: migreenejä ei ole ollut ja nukun kuin tukki, koska illalla ottamani amitriptyliini tyrmää minut sängyn pohjalle. Mahtaako sen estovaikutus perustua siihen että potilas on hyvin levännyt? Kohtauslääkitystä en ole vielä päässyt kokeilemaan, enkä nyt hirveästi halua päästäkään, edes päästäkseni toteamaan toimiiko se vai ei.

Huono uutinen on se, että päätin luopua punnerrushaasteesta koska harjoittelu selvästi lisää päänsärkyjäni. Haasteesta luopuminen ottaa toki päähän, muttei yhtä paljon kuin migreenikohtaukset.  Punnerrukset saavat luvan jäädä tällä haavaa.

Sitä paitsi minullahan on oikeasti vielä 6 vuotta aikaa toteuttaa haaste, koska alun perin minun oli tarkoitus pystyä tekemään kymmenen punnerrusta 50-vuotiaana.

******

Olo on silti tylsähkö.

Aurinko paistaa keväisesti ja pääni on sekaisin liiasta valosta. Hingun tekemään jotain jännää, tämmöinen paikallaan junnaaminen ei yhtään kiinnosta. Mitä muuta fyysiseen kuntoon liittyvää haastetta voisin keksiä aikani kuluksi? Täydellisten pakaroiden tavoittelu? Villisti heiluvien allien suitsiminen? Aerobisen kunnon parantelu?

Ehdotuksia otetaan vastaan.

Mitenkäs kuntoremontti sujuu siellä?

3 Replies to “Kuntoremontti – päivitystä

  1. Liekö kevätväsymystä ilmassa, kun aamuvoimisteluihin ei tunnu olevan energiaa ihan joka aamu. Työmatkakävely kyllä maistuu ja pyörän huollatus on jo työlistalla 🙂 Kunto ei kyllä ole lähelläkään sitä tasoa, että jaksaisin polkea sen 70 km mökille. Tavoiteallergia on paha tauti! Mutta ehkä on kuitenkin pääasia, että liikkuu edes jotenkin päivittäin.

    1. Mulla taas tulee aina keväsin sellainen puuhakas vaihe. Johtuu varmaan lisääntyneestä valosta.

  2. No hei kiva! Mä otin sun punnerrushaasteen vastaan ja saan siis minäkin kuusi vuotta lisäaikaa..yes. Mun pitääkin itseasiassa lisätä pitkäkestoista, hapenottokykyä lisäävää liikuntaa. Kevätauringossa tunnin kävelylenkit ovatkin ihania, etenkin sillä pingviinitekniikalla. Hyvä muuten, että sait apua migreeniin. Itse saan häikäisystä migreenin (sahalaita auralla). Tummat lasit silmille ja hangille..ehkä yhdistelmä pingviiniä ja pesukarhua kävelytyyliin. Haaveilen kyllä pantterin ketteryydestä ja venyvyydestä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.