Satun poiminnat viikon varrelta

Tässä on pari nettipoimintaa viikon varrelta.

Miten syöt terveellisesti kun budjettisi on tiukka?

Tämä on ikuisuusongelma: pitäisi syödä terveellisesti mutta rahat eivät oikein riitä. Minun ongelmani on se, miten saada sisällytettyä tarpeeksi proteiinia  ruokavalioon kun budjetti on tiukka.

Halpoja nuudeleita voisin syödä kattilakaupalla ilman että nälkä lähtee, soijapaloja taas en ole tähän mennessä onnistunut valmistamaan niin että ne maistuisivat joltain muulta kuin sahanjauholta.

Pirjo Saarnia antaa K3-blogissa vinkkejä terveellisen ruokavalion koostamisesta kun rahat ovat tiukassa.  Saarniakin toteaa muun muassa:

Jos aterialla on pari desilitraa keitettyä, vaaleaa pikariisiä tai vaihtoehtoisesti kuitupitoista, täyttävää täysjyväriisiä, arvatkaapa kumpi pitää kylläisenä pidempään. ”Tyhjää energiaa” syövällä on pian uusi nälkä ja askeleet suuntautuvat jääkaapille, jolloin ruokalasku kasvaa entisestään.

Saarnialla on kiinnostava ehdotus halvaksi proteiinin lähteeksi. Maitotaloustuotteista esim. piimä on terveellinen ja taloudellinen vaihtoehto jogurteille ja rahkalle ja se sopii erinomaisesti myös smoothieiden ainesosaksi.

Tulee mieleen lapsuuden talkkuna-aamiaiset papan kanssa.

Kiloklubin foorumista löytyy myös hyviä vinkkejä siihen, miten voi tehdä hyvää ruokaa halvalla. Nimimerkillä amynt oli monia vinkkejä halvan ruoan valmistamiseen: esim. kesäkurpitsasta saa helposti lisää ”volyymia” ruokaan kuin ruokaan.

Itse kokeilin ensimmäistä kertaa herneketon tekemistä alusta asti. Homma onnistui muuten aika hyvin paitsi että liotin epähuomiossa koko hernesatsin kerralla. Vain osa herneistä mahtui keittokattilaan, ylijäämä jäi kulhoon tiskipöydälle ja alkoi tietysti työntää ituja pikavauhtia.

V-käyrä korkealla ja elinajanodote matalalla?

Voiko vitutukseen kuolla?

 

Seikkailin netissä yhtenä päivänä ja päädyin jotenkin Elämä pelissä –ohjelman nettisivuille.

Kolmannen tuotantokauden teemana on v*tutus ja sen vaikutus elämänlaatuun ja elinaikaan. Tänä syksynä siis oletettavasti pureudutaan v*tutuksen vähentämiseen eli arjen vastoinkäymisten parempaan sietämiseen ja myönteisemmän elämänasenteen tukemiseen.

Tein heti itselleni oitis Elämä pelissä –testin, jossa on pitkä litania kysymyksiä vastaajan terveydentilasta (ota laboratoriotulokset esille jos teet testin!), erilaisista fiiliksistä aina tulevaisuuden odotuksiin saakka. Tutkiskelin nettisivuja vähän pidempään ja sieltä selvisi, että ihmiset jotka ovat kielteisiä ja jotka eivät odota paljonkaan tulevaisuudeltaan, syövät huonommin, juovat rankemmin ja viittaavat kintaalla liikunnalle.

Ei siis yllättävää, paitsi että itselläni tuo liikuntapuoli on silti aika hyvässä hoidossa. Syömisten suhteen vaihtelu sen sijaan on suurta: jos v-käyrä on korkealla, vedän nuudeleita ja irtokarkkeja. Jos fiilikset ovat hyvät, syöminenkin skulaa.

Omat tulokseni olivat jokseenkin odotetut: V-käyrä on korkealla ja elinajanodotteeksi sain 76 vuotta. Lisäksi selvisi, että minulla on samanlainen profiili kuin Oskari Katajistolla!

No pitääpä ruveta seuraamaan Elämä-pelissä –ohjelmaa kun se alkaa 30.9. ykköseltä. Haluan tietää miten Oskari Katajiston v-käyrän madaltaminen onnistuu. 🙂

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.