Tee-se-itse laihdutuskuuri, joka toimii! :-)

Seurailen enemmän tai vähemmän säännöllisesti Kiloklubin foorumia. Jostain syystä minua kiehtoo kovasti ketju, jonka aiheena on ”Voiko kaurapuurolla laihtua?”.

Vastaukseni on, että varmasti voi, kuten melkein millä tahansa ruokavaliolla joka rajoittaa nautittujen kalorien määrää. Mitä suurempi päivittäinen kalorivaje on, sitä nopeammin pudottaa painoa.

Kaurapuurokuurin ongelma on mielestäni kuitenkin siinä, että kaurapuurossa on hyvin vähän kaloreita ja se pitää nälkää huonosti. Kaurapuurodieettiä seuratessa iskisi kohta niin kova nälkä ja heikotus, että dieettiä ei luultavasti jaksaisi noudattaa päivää paria kauemmin. Esimerkiksi kaalisoppadieetti on mielestäni parempi, koska keitot pitävät kylläisyyttä paremmin.

Parempi tapa suunnitella oma ihmedieetti tai pikakuuri on koostaa laihdutusruokavalio muutamasta tarkkaan valitusta ruoka-aineesta. Dieetissä olisi hyvä olla mukana myös proteiinia ja rasvaa jotta nälkä pysyisi kurissa vähän paremmin. Esim näin.

Kuuden K:n laihdutuskuuri

  1. Fazerin suklaapatukka 38 g (Sinivalkoinen, Marianne tms )
  2. rahkaa 2dl
  3. raejuustoa (2-5 % rasvaa) 5 rkl
  4. tonnikala vedessä 1 prk
  5. porkkanoita 4kpl, kurkkua, tomaatteja
  6. 3 viipaletta Vaasan ruispaloja
  7. tuoreita tai pakastettuja vadelmia 2dl

Yllä olevassa listassa ei ole mitään erityistä logiikkaa (ei edes nimessä!), mutta siitä pystyisi kyllä koostamaan laihdutuskuurin, joka mielestäni toimisi paremmin kuin kaurapuurodieetti. Jos tykkää kitudieeteistä, päivittäisen kalorinsaannin voi rajoittaa 1000-1200 kaloriin (miehille max 1500 kaloriin).

Pistin ainesosat Kiloklubin laskuriin ja koostin niistä noin 1000 kalorin ruokavalion. Lisäsin ruokalistaan myös muutaman teelusikallisen 40% margariinia (leivän päälle) ja pari ruokalusikallista kevyttä salaatinkastiketta (tonnikalasalaattiin), koska ruokavalio näytti niin säälittävältä. Tällä ruokavaliolla kasvisten ja kuidun määrä oli riittävä, mutta rasvaa on auttamatta liian vähän. Proteiinia on 29% ruokavaliosta.

Laihdutuskuurini mainoslause olisi tietysti ”Syö suklaata joka päivä ja laihdu!”.

******

Herkkujakin syömällä voi laihtua.

Twinkie-kakku

Pari vuotta sitten mediassa levisi juttu, jossa kerrottiin kuinka Mark Haub, ravitsemustieteen professori Kansasin yliopistosta, laihdutti 12 kiloa 10 viikossa syömällä kakkua ja muita herkkuja (ns. twinkie dieetti). Jopa Haubin veriarvot paranivat laihdutuskuurin aikana.

Mark Haub rajoitti Twinkie-dieetin aikana päivittäisen kalorinsaantinsa n. 1800 kaloriin. Haubin ruokavalio ei tosin koostunut aivan kokonaan roskaruoasta, vaan hän nautti päivittäin yhden proteiinipirtelön ja tölkillisen papuja, sekä päivittäisen monivitamiinin.

Twinkie-dieetti kiinnostaa minua huomattavasti enemmän kuin itse laatimani ihmedieetti. 🙂 Sen  noudattaminen olisi minulle todennäköisesti myös opettavaista, koska luulen että minulla on vieläkin taipumus suhtautua liian pedanttisesti ruoan terveellisyyteen.

Relaamisesta voisi olla apua painonpudotuksessakin!

2 Replies to “Tee-se-itse laihdutuskuuri, joka toimii! :-)

  1. Tuo sun laihdutuskuuri näyttää ihan houkuttelevalta. Varsinkin päivittäinen suklaa-annos! Itse tapaan sortua kaurapuuroiluun, kun haluan karistaa nopeasti muutaman kilon, mutta silloinkin syön kaurapuuroa esimerkiksi iltaisin, en ihan joka aterialla.

    1. Mun mielestä se mun oma dieetin tekele on aika puiseva verrattuna siihen miten yleensä syön. Twinkie-dieetti sen sijaan houkuttaa mua oikeasti.. 🙂 Olisi kiinnostavaa nähdä kuinka kauan voisin syödä herkkuja ennen kuin ne alkavat tulla korvista ulos…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.