Tasapainoinen vierailu

pizzahut
Kuva: Flickr / goodiesfirst

Viime viikko oli minulle sosiaalisen elämän huipentuma, kun samalle viikolle osui sekä leffatreffit parhaan ystäväni kanssa että Hanna yökyläily. Sen takia kävin peräti kaksi kertaa syömässä Pizza Hutissa saman viikon aikana. 🙂

Toista Pizza Hut-vierailua ei voinut välttää, koska Pizza Hut on minun ja Hannan yhteinen kantapaikka Helsingissä. Olemme käyneet siellä syömässä yli 20 vuotta, aina siitä lähtien kun tulin joskus kaksikymppisenä opiskelemaan Helsinkiin ja Pizza Hut oli kuuminta hottia. Suomessahan syötiin sitä ennen vain ohutpohjaisia pizzoja.

******

Mutta takaisin itse vierailuun!

Tapasin Hannan töiden jälkeen, ja Hanna teki pikaisia ostoksia Accessorises – ja Bijou Brigitte –liikkeessä jonka jälkeen suuntasimme Pizza Hutiin. Kotiin menimme ruokakaupan kautta ja vierailun juhlistamiseksi suostuttelin Hannan vielä irtokarkkiostoksille Makuuniin.

Hanna oli hieman vastahakoinen, koska ajatteli mitä tuhoa jo pelkkä Pizza Hut –vierailu teki hänen jenkkakahvoilleen.

Vastapainoksi tutustutin Hannan kotona huomattavaan jumppavälinekokoelmaani ja Hanna kokeilikin aika kiltisti useimpia välineitä. Tosin EcoBodyn pilatesnauhasta Hanna totesi että se muistuttaa omituista seks*lelua. Onhan se vähän kumman näköinen.

Teidän olisi pitänyt olla näkemässä, kun Hanna teki elämänsä ensimmäisen kahvakuulaheilautuksen papiljotit päässä. Se näytti siltä kuin Hanna olisi yhtäkkiä tempaissut vastasyntyneen – nelikiloisen! – vauvan jalkojensa välistä.

Tosin mun tekniikkaopetuksessa oli myös varmaan parantamisen varaa.

Alakuvassa on Hanna testaamassa mun punnerruskahvoja. Irtokarkeista ei ole kuvaa, koska ne oli jo syöty.

hanna-testaa-punnerruskahvoja_435x451
Vieläkö se jalka nousee?

*******

Blogiasioiden puimisen jälkeen katsoimme netistä pari jaksoa Jutta ja puolen vuoden superdieetit –sarjasta. Eniten minua innosti naispäähenkilön (Riitta) huomattava kunnonnousu. Puolen vuoden päätteeksi Riitta jo veteli punnerruksia kuin vanha tekijä, saavutus johon minäkin toivon joskus yltäväni. Mulla nousi sen jälkeen päälle kunnon treenidraivi, toivottavasti se jatkuu.

Itse päivittelin eniten laihduttajien kummallisia ruokavalioita, lähinnä yletöntä rahkan syömistä. Mutta kaipa se on must fitness-tyyppien kisaruokavaliossa, vaikka en ymmärräkään miksi tavallisten laihduttajien pitäisi sitä vetää kaksin käsin niin kuin se olisi jokin ihmeellinen laihduttava ruoan ainesosa.

Mielestäni ei ollut mikään ihme, että ravintoneuvoja Anette Palssa totesi jossain välissä että Riitan ruokavaliossa on liian vähän rasvaa eikä pitemmän päälle ole mitään järkeä siinä että perheenäiti syö eri ruokia kuin muu perhe. Olisin mielelläni kuullut myös mitä muuta Anette Palssa sanoi, mutta se oli varmaan leikattu pois jo siitäkin syystä, että se olisi ollut ehkä liikaa ristiriidassa ohjelman laihdutustyylin kanssa.

Innostuimme ohjelmasta sen verran, että mittasimme toistemme vyötärönympärykset (mun vyötärönympärys on yhä järkyttävän iso). Sen jälkeen Hanna astui Omronin kehonkoostumusvaakaan. Hannan painoindeksi oli vain 25.4., mikä tarkoittaa sitä että muutaman kilon pudotus riittäisi siirtämään jenkkakahvat historiaan ja painon normaalipainon puolelle.

*******

Vierailu oli mielestäni ihailtavan tasapainoinen, koska sekä sohvasyöppö että himotreenaaja saivat osansa. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.