Vain kaksi kiloa

Ne kaksi ylimääräistä kiloa?

Satu jo kirjoittikin pikaisesta visiitistäni Helsinkiin.

Sadun laajan jumppavälinevaraston valikoimista löytyi Omronin kehonkoostumusvaaka, jolla sain selville muun muassa painoindeksini.

25.4 ei ehkä ole se lukema, jossa haluaisin olla, mutta ei myöskään aiheuta sen suurempia sydämentykytyksiä.

Kuten Sadun lisäämästä (melko karmeasta :)) jumppavälinekokeilukuvasta voi nähdä, olen melko tasapaksu tallaaja. Tai ainakin olen kuvitellut olevani; sillä painoindeksin mukaan olen lähellä ylipainoista!

Pysyn nykyisessä painossani melko vähällä vaivannäöllä; harrastan satunnaista sohvasyöppöyttä ja käyn jumpassa silloin tällöin päämäärättömästi poukkoillen kuin elämänsä lopullista suuntaa etsiskelevä teini.

En ole viitsinyt, ainakaan vielä, suhtautua kovin vakavasti niihin pariin kiloon, jotka pois nipistämällä saisin paremmalta näyttävän painoindeksiluvun.

Tuntuu siltä, että olen aina parin kilon päässä ihannepainostani. Ja nuo kaksi kiloa ovat kovin liikkuvaista sorttia; ne tulevat ja menevät. Viimeisetvuodet olen elänyt sulassa sovussa kahden kiloni kanssa, sillä lähdettyään, ne eivät suostu pysymään poissa kovin pitkään. Yritän silti aktiivisesti pitää kilot poissa maisemista, sillä jos tämän ikäisenä ryhtyy keräilemään kiloja seurakseen, ne tulevat todennäköisesti jäädäkseen.

Keskiviikkona vein kaksi ylimääräistä kiloani liikkumaan itselleni aivanuuden lajin sh’bam:in tahdissa. Ja täytyy sanoa, että ajat ovat muuttuneet.

Kymmenen vuotta sitten mentiin aerobic-tunnille ja tehtiin tyytyväisenä puoli tuntia v-askelta eteen ja taa, kunnes vaihdettiin ristiaskeleeseen, ja kun meno äityi oikein hurjaksi, saatettiin tehdä tuskainen sarja kyykkyyn-ylös hyppyjä.

Sh’bamissa tehtiin erilaisia tanssisarjoja, ja sarjat sisälsivät aika vaativiakin koordinaatteja. Hetken aikaa tuntui ihan samalta kuin tanssitunnilla 20 vuotta ja 20 kiloa sitten. Varmaan hyvä, ettei salissa ollut peilejä, muuten olisin huomannut, ettei peilissä hyppele nuori ja hoikka neito, vaan nainen 37 vuotta plus kaksi ylimääräistä kiloa!

One Reply to “Vain kaksi kiloa”

  1. Ylipainon raja on tuo 25, joten sä olet periaatteessa lievästi ylipainoinen. Itse olin alkusyksyssä jo lihavuuden puolella, mutta nyt mä olen onneksi päässyt sielät pois eli mun BMI on 29.

    Sha’bam kuulostaa hauskalta, tulee mieleen showtanssitunnit jossa kävin aikoinaan Yliopistoliikunnassa. Kuviot oli aina mulle liian vaikeita, mutta nautin kovasti esilämmittelystä joka pysyi aina suurinpiirtein samana. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.