Patrik Borg -lainaus ja muuta asiaa

En ole ollut viime aikoina kirjoittelutuulella, joten päätin kirjoittamisen sijasta luoda inspiraatiokuvan (miksi niitä sanotaan Suomessa?) jostain sopivasta lausahduksesta.

Patrik sanoi kerran eräässä blogautuksessaan että nälkä ei ole hyvää painonhallintaa vaan kylläisyys. Sanonnassa on mielestäni jotain hyvin osuvaa ja se on jäänyt pyörimään mieleeni pitkäksi aikaa.

patrig borg quote

Patrikin lausahdus on hyvä muistutus siitä mikään painonhallintastrategia joka perustuu itsekuriin ja nälän näkemiseen ei tuota kovin pitkäaikaisia tuloksia.

On myös ironista että kun etsiskelin kuvapankista sopivia kuvia sanalla kylläisyys tai nälkä, sain tulokseksi vain kuvia jossa oli nälkäisiä ihmisiä ahmimassa pizzaa tai vaihtoehtoisesti ylipainoisia ihmisiä ja pulskia kissoja. Kylläisyys siis näköjään assosioituu vahvasti ylensyömiseen.

Kun Patrik Borg on aiheena niin mainostanpa samalla Patrikin yli tunnin pituista videota pysyvästä painonpudotuksesta. Se on sopivaa katsottavaa varsinkin niille joita ei huvita lukea kirjoja. Kaikki olennainen tieto löytyy oikeastaan videosta.

Suosikkikohtani on se, missä Patrik kertoo miten syömisen rajoittaminen johtaa lisääntymiseen syömiseen. Ja hauska oli varsinkin se tutkimus, jossa todettiin kuinka jonkin ruoka-aineen kieltäminen (tutkittavina olivat karkki ja kasvikset) johti siihen että sitä syötiin enemmän, ei vähemmän.

Juu ja kasvisten syöminen tosiaan lisääntyi kun se ensin kiellettiin, ei pelkästään karkkien.

Mielenkiintoinen kohta oli myös se, jossa Patrik kertoi että pysyvässä painonpudotuksessa onnistuvat ne ihmiset jotka tekevät joustavia muutoksia, eivät tsemppaajat ja kärvistelijät.

Hyvää lauantai-iltaa ja älkäähän kärvistelkö siellä! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.