Rennosti muutaman kilon keveyempi

Young girl measuring her waist.Joskus tuntuu siltä, että muutaman kilon laihduttaminen on maailman tylsintä hommaa. Paino tippuu hitaasti, tulee takaisin nopeasti, eikä kukaan loppujen lopuksi taida edes huomata, jos olen tänään muutamia kiloja kevyempi kuin vuosi sitten.

Olen myös sen verran mukavuudenhaluinen, että muutaman kilon takia en ole halunnut tehdä kovin radikaaleja muutoksia ruokailutottumuksiini. Satu kirjoitti jokin aika sitten omalla mukavuusalueella pysymisestä ja laihtumisesta.

Olen itsekin todennut, että ainakaan omalla kohdallani täydellinen hyppy tuntemattomaan ei vaan toimi.

Aloittaessani kuntoremonttiani ja todettuani, että vaaka näyttää hieman liian suuria lukemia, päätin, että ryhdyn popsimaan porkkanaa ja muuta älyttömän terveellistä, vaikka en ole ikinä suuri porkkanan ystävä ollutkaan. Ja tippuvathan kilot nopeasti, jos keskittyy syömään vähän ja terveellisesti, mutta kuka jaksaa syödä  vähän ikuisesti? Tai olla ikuisesti ilman pizzaa, pastaa ja muita ihania herkkuja? En ainakaan minä!

Yritin kyllä kovasti muuttua. Päätin muun muassa ryhtyä pitämään smoothieista ja sain lahjaksi toivomani tehosekoittimen. Koneella tuli pyöräytettyä muutamat mansikkamargaritat, mutta en ryhtynyt valmistamaan aamiaiseksi pirteän värisiä monivitamiinipommeja, kuten olin kuvitellut.

Olen aina aloittanut päiväni syömällä leipää, enkä tiedä miksi kuvittelin, että tullakseni hoikemmaksi minun on ryhdyttävä syömään aamuisin jotain ihan muuta? Totesin, että porkkanakuureista taitaa olla minulle enemmän haittaa kuin hyötyä ja palasin melko nopeasti leipälaarien äärelle.

Tällä hetkellä noudatan muutamaa yksinkertaista sääntöä, joiden avulla estän painokäyrän kääntymisen väärään suuntaan.

 • Yritän olla syömättä liikaa; mitä tahansa syönkin, lopetan heti, kun maha tulee täyteen.
 • En myöskään syö mitään, mikä ei maistu mielestäni kovin kummoiselta.
 • Syön vähän enemmän hedelmiä ja vähän enemmän vihanneksia ja liikun enemmän.

Ja kas vain, olen muutaman kilon kevyempi 🙂

4 Replies to “Rennosti muutaman kilon keveyempi

 1. Mun milestä hauskinta koko smoothie-hommassa oli se, että te keksitte heti käyttää tehosekoitinta margaritojen tekemiseen!! 🙂

  Ei smoothieiden syöminen aamiaiseksi tosiaankaan ole mikään must, mutta niistä saa kyllä tosi herkullisia jos valitsee ainekset hyvin. Tällä hetkellä Amerikassa on menossa juicing-villitys mitä mä en ymmärrä yhtään. Siinä menee vaan rahat kun panee 10 eksoottista vihannesta ja hedelmää koneeseen ja saa siitä kenties litran menua…

 2. Tietysti voi miettiä sitä, mitä mieltä muutaman kilon viilaamisessa ylipäätään on, mutta jos haluaa ne pudottaa, parhaiten tuloksiin vie juuri pienten muutosten tie. Useimmat laihdutusyritykset kaatuvat epärealistisiin tavoitteisiin ja liian moniin, äkillisiin ja suuriin yhtaikaisiin muutoksiin. Minulla kesti yli 20 vuotta oppia tämä, nuorempana sain kyllä kaikenlaisilla kitukuureilla pudotetuksi painoa, mutta kilot tulivat pikavauhtia takaisin aina, kun palasin entisiin tapoihini.

  Jokaisesta suuremmasta laihdutuksesta on kuitenkin jäänyt perinnöksi jokin pysyvä muutos, kuten päivittäinen liikunta tai vaikkapa se, että en juo iltapäiväkahvia (koska en osannut juoda sitä ilman pullaa, jätin sitten koko kahvin juomatta ja näin vähensin pullansyöntiä). Paras oppi oli lautasmalli, kasaan aina ensin lautasen puolilleen vihanneksia, jolloin sille varsinaiselle lämpimälle ruualle jää vähemmän tilaa.

  Säännöllinen syöminen on muuten uskomattoman tärkeää. Kuulun ihmisiin, joista tulee nälkäisenä täysin yhteiskuntakelvottomia, mutta ateriavälien pidentyminen vaikuttaa huonoon suuntaan koko loppupäivän. Jos ruokailu jostakin syystä venyy tuntia-paria normaalia pitemmälle, juoksen jääkaapilla tai mussutan herkkuja koko loppupäivän, siitä huolimatta, että olen syönyt normaalin, kunnon aterian sitten, kun olen ehtinyt. Tästä syystä kuljetan koko ajan pientä purkkia pähkinöitä mukanani. Siitä on helppo napata pureskeltavaa, jos näyttää siltä, ettei ehdi syömään normaaliaikaan.

  “Juicing” kuulostaa minustakin vähän älyttömältä. Paljon parempi olisi syödä ne hedelmät hedelminä, niin saisi myös kuidun hyväkseen. Juodut kalorit eivät myöskään täytä vatsaa samalla tavalla kuin kiinteä ruoka, joten mehunjuonnin jälkeen vatsa ei ole yhtään täydempi kuin ennen sitä. vaikka energiaa on tullutkin.

  1. Hei Jojo-täti! Hyvin sanottu kun sanoit että sinusta tulee yhteiskuntakelvoton jos et saa säännöllisesti ruokaa. 🙂

   Olen myös todennut sen, että jos syömisväli jonakin päivänä venyy liian pitkäksi, illalla on ihan turha haaveilla kohtuullisesta syömisestä. Onneksi sitä ei nykyään tapahdu hirveän usein.

   Saa nähdä rantautuuko se juicing-intoilu myös Suomeen. Kalliiksi tulee kukkarolle jos tosissaan rupeaa hedelmiä ja vihanneksia puristamaan mehuksi…

 3. Minä myös tulen nälkäisenä kiukkuiseksi. Ja jos ryhdyn syömään vasta siinä vaiheessa kun jo kiukuttaakin, niin tulee usein syötyä jotain “ei niin kauhean terveellistä”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.