Uusi jumppaväline: Studio Pro vastuskumi

Studio Pro vastuskuminauha
Uusi vastuskuminauhani

Uuden vastuskumin hankkiminen tuli ajankohtaiseksi kun vanha vastuskumi sanoi “plong” kesken treenin ja katkesi.

Onni onnettomuudessa on se, että kumi ei mätkähtänyt omaan naamaan. 🙂

Vanha vastuskumini oli Gymstickin kahvallinen Body Toning Tube jonka sain isosiskoltani Heliltä. Se on palvellut minua hyvin, paitsi että siitä ei ole viime aikoina ole oikein ollut minulle vastusta. Vuoden ahkeran voimaharjoittelun jälkeen se on ihan ymmärrettävää.

Luulin että uuden vastuskumin hankkiminen olisi helppoa mutta mitä kaikkea! Keskustan Stockmannilla tai Sokoksella ei ollut mitään tarkoitukseen sopivaa – kyllähän sieltä löytyy niitä tavallisia kahvallisia vastuskumeja, muttei sellaisia jotka tarjoaisivat tarpeeksi järeää vastusta. Seuraavaksi kolusin läpi Itiksen kaupat aina Puhoksen InterSportia ja viereistä Prismaa myöten.

Ei mitään.

Luovutin ja rupesin etsimään sopivaa vastuskumia nettikaupoista. Jouduin kaivelemaan aika kauan ennen kuin löysin vastuskuminauhan joka vaikutti hinta/laatusuhteeltaan hyvältä. Tilasin Studio Pro Safety Resistance Trainerin (valitsin kaikkein kovimman vastustason – ei tämä täti enää tee mitään kevyillä vastuksilla!) keskiviikkona ja torstai-iltana hain sen pakettiautomaatista. Nopea toimitus!

Olen tehnyt uudella vastuskumilla jo parit treenit.

Tuubi on hyvin tukeva ja vastuskumilla tekemissäni harjoituksissa on taas haastetta. Parasta uudessa vastuskumissa on se, että sen mukana tuli oviankkuri. Voin tehdä uudella vastuskumilla sellaisia liikkeitä jotka eivät vanhalla vastuskumilla onnistuneet. Mukana tuli 12-sivuinen liikekuvasto josta olen saanut jo pari uutta ideaa liikkeiden vastuksen lisäämiseen. Tästä lähtien teen lantionnostot käyttämällä vastuksena kuminauhaa. Siinä saavat pakarat kyytiä! 🙂

Mystinen epidemia

katkenneita vastuskuminauhoja
Läjä katkenneita vastuskuminauhoja. Löysyisiköhän niille vielä jotain käyttöä? Nilkan vahvistaminen?

Itse asiassa Gymstickin vastuskumi ei ole ainoa jumppaväline joka on hajonnut ihan viime aikoina.

Kaikki tavalliset vastuskuminauhani ovat yhtäkkiä katkennut kesken harjoittelun. Gymstickin pitkä pro vastuskuminauha katkesi kesken lateral band walkin (se on osa lämmittelyäni ja sen tarkoitus on aktivoida pakaralihaksia) .

Koska nauha on aika pitkä, siirryin pidempää pätkää jäljelle jääneestä kuminauhasta.

No sekin otti ja katkesi….

Tässä vaiheessa minua alkoi vähän potuttaa mutten suinkiaan luovuttanut. Kaivoin jumppavälinekorista vanhemman vastuskuminauhan ja rupesin kävelemään sillä. Riemu ei kauan kestänyt kun sekin jo katkesi!

Vedin tästä sellaisen johtopäätöksen että minusta on tulossa liian vahva treenivälineilleni. 🙂 Oikeasti katkeilun syynä on varmaan kuluminen – nauhat ovat olleet käytössä aika kauan – PLUS lisääntynyt lihasvoima.

Tällä tahdilla joudun kohta hankkimaan TRX:n!

4 Replies to “Uusi jumppaväline: Studio Pro vastuskumi

  1. Kumihan haurastuu ajan mittaan, joten kyllä ne katkeilevat vähemmän lihaksikkailla treenareillakin. Onneksi kuminauhat – ainakaan ne tavalliset – eivät ole kalliita. Kuminauha on minunkin mielestäni yksi monipuolisimmista treenausvälineistä. Lisäksi se on niin pieni ja kevyt, että sen voi ottaa mukaan matkoille (ja taas meni yksi tekosyy olla liikkumatta…).

    En ole mikään välineurheilija, mutta omassa kotijumpassani olen käyttänyt kuminauhojen lisäksi erikokoisia palloja, käsipainoja, keppiä ja kuntopyörää. Kuntopyörä on minusta maailman ehdottomasti tylsin liikuntaväline. Yritin katsoa tv:tä, kuunnella musiikkia ja viihdyttää itseäni vaikka millä tavalla pysyäkseni satulassa, mutta sitä junnausta ei vain jaksanut kuin 20 minuuttia parhaimmillaan. Myinkin pyörän sitten pois, eikä sille nykyään olisi tilaakaan. Pyöräilen tuhat kertaa mieluummin ulkona raittiissa ilmassa oikealla pyörällä, jolla pääsee myös eteenpäin.

    1. Mä kyllä tykkään enemmän ajatuksesta että minusta on tulossa liian vahva jumppavälineilleni. 🙂

      Minulle itselleni on kertynyt aika iso määrä pienjumppavälineitä. Kuntopyörää en enää omista mutta kaikki ne välineet jotka listasit löytyvät myös minulta. Yksinkertaiset ja halvat välineet ovat usein niitä parhaita.

    1. Katkenneita jumppakuminauhoja löytyy kyllä tälläkin hetkellä nurkista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.