Salsaa ja siivoamista

IMG_1604_360x480
Seuraavaksi joutuvat käsittelyyn keittiön sekaiset laatikot….

Eka viikko onnellisuusprojektia takana! 🙂

Olen jaksanut pitää hyvin kiinni lupauksistani, vaikka viime maanantaina unohdinkin tehdä harjoituksen, jonka tarkoitus on vapauttaa minut ajatusansoista.

Ajatuksista on muutenkin vaikea saada kiinni, koska ne ovat niin nopeita ja automaattisia. Joskus tajuan vasta jälkeenpäin, että äkillinen mielialan muutos johtui jostain ajatuksesta en edes huomannut silloin kuin se välähti mielessä.

Innostu! –lupaukseeni ei varsinaisesti liity mitään konkreettista tekemistä. Se on silti tullut mieleeni usein, erityisesti silloin kun mietin jossain tilanteessa miten haluan siihen suhtautua – tuhahdellen ja arvostelevasti vai innostuneesti? Se on saanut minut tajuamaan, kuinka paljon pessimistinen hapannaaman asenne hallitsee elämääni ja kuinka vahvasti samaistun siihen.

Olen myt paljon tietoisempi siitä, että voin valita oman asenteeni.

Kremppojani olen käsitellyt lähinnä uudella harjoitusohjelmalla, jonka tarkoitus on parantaa ryhtiä vahvistamalla heikkoja lihaksia (pakarat, keskivartalo ym. ) ja venyttää kireitä lihaksia (rintalihakset, reisien lähetäjät, takareidet). Ohjelman seuraaminen on koetellut kärsivällisyyttäni, koska minulta vie ainakin puolitoista tuntia tehdä se jos seuraan sitä kunnolla. Parannus polvien, selän ja hartioiden linjauksessa tuntuu välittömästi, mikä ei kyllä ole ihme kaiken sen lihasjumien rullaamisen jälkeen jota teen aluksi. Sen lisäksi olen tehnyt niin paljon Feldenkraisia kuin olen ehtinyt ja jaksanut.

Olen pannut paikkoja järjestykseen pikku hiljaa (Paikat järjestykseen –lupaus). Yritän seurata vähän ja usein –strategiaa: välttyäkseni isoilta siivousurakoilta yritän siivota jonkin kolkan asunnostani joka päivä. Toistaiseksi se on toiminut hyvin. Ja sen sijaan että jättäisin tavarat minne sattuu, yritän panna ne heti paikoilleen. En jätä tyhjiä jugurttipurkkeja jääkaappiin heitän heti ylimääräiset paperit roskikseen jne.

Siivoaminen synnyttää sellaisen välittömän tyydytyksen tunteen, että se vetää vertoja jopa suklaan syömiselle, ilman sen haittapuolia. 🙂

Joka tapauksessa vaikutus asunnon viihtyisyyteen on ollut välitön – on paljon kivempi herätä aamulla kun tiskialtaassa ei ole likaisia astioita odottamassa.

 *******

 Kuorolaulu ja salsa osoittautuivat kummatkin hyviksi valinnoiksi. Lauluopettaja oli erinomainen ja pani meidät pienen harjoittelun jälkeen laulamaan Päivänsäteen ja menninkäisen. Jatkossa on ilmeisesti luvassa suomalaisia iskelmiä ja ulkomaalaisia musikaalisävelmiä.

Rakastin myös lauantain salsa-tuntia. 🙂 Luulen etten olisi viihtynyt kovin kauan tunnilla jossa oltaisiin opeteltu hitaita paritansseja kuten valssia tai tangoa. Tykkäsin lukioaikanakin enemmän polkasta kuin tangosta, koska se oli sopivan nopeatahtista.

Olimme tunnilla liikkeessä melkein koko ajan ja tunti oli yllättävän tehokas myös kuntoilumielessä. Siinä tuli oikeasti hiki.

*******

Jotain on ilmeisesti tapahtumassa, koska katsottuani tänään viitisentoista minuunttia Blondin kostoa rupesin rupesin tiskaamaan ja kirjoittamaan tätä postausta. Postaamisen jälkeen minun ehdin vielä harjoitella keskivartalotuen aktivoimista ainakin 10 x 10s…

3 Replies to “Salsaa ja siivoamista

 1. Siivoiluun voi jäädä koukkuun 🙂 Mua vaivaa aina reissusta kotiin palatessa ”paluuahdistus”, jonka lähes poikkeuksetta puran nurkkien oikomiseen, mikä on minusta erittäin hyödyllistä.

  Salsassa saa todella hien pintaan. Mun liikuntaharrastukseni perustui monta vuotta tähän tanssihuijaukseen. Tykkään tanssia, mutta en jaksa reikkua yökerhoissa. En jaksa myöskään käydä kuntosalilla, vaikka pitäisi pitää huolta kunnosta. Salsa oli vastaus näihin molempiin puutteisiin: saa tanssia ja kuntokin kohoaa vahingossa siinä sivussa 🙂

  1. Mä en ole tunnistanut itsessäni tuollaista paluuahdistusta, iskeekö se vain pitkien reissujen jälkeen?

   Tuo tanssihuijaus on erinomainen väylä liikuntaharrastukseen. 🙂 Totesin alkulämmittelyn aikana kun teimme niitä kaiken maailman pyörityksiä että siinä paranee myös keskivartalon hallinta huomattavasti. Jos musta tulee joskus tarpeeksi hyvä salsaaja, saatan kyllä ängetä myös salsaklubille tanssimaan. Helsingissä klubeja pitäisi olla ainakin pari.

 2. Kyllä paluuahdistus liittyy useimmiten pitkiin reissuihin, tai mulla pitkäksi riittää viikonloppu mökillä ja tunnin ajomatka kotiin 🙂 Eipä jää laukut viikoiksi purkamatta, ja samalla irtotavarakin löytää tiensä paikoilleen.

  Salsa on todella mitä mainiointa kehonhallintaa! Ja hauskaa kaiken lisäksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.