Hurmaava arganöljy

arganoljy
Puhdasta arganöljyä

Olen jäänyt koukkuun arganöljyyn.

Törmäsin arganöljyyn sattumalta viime huhtikuussa. Manailin yhtenä päivänä kuivina hapsottavia hiuksiani, marssin Kicksiin ja poistuin sieltä mukanani pullollinen arganöljyä sisältävää hiusöljyä.

Ostopäätökseen vaikuttivat sekä nätti pullo että pakkauksessa oleva kertomus siitä että Marokon berberinaiset pitävät arganöljyllä hiuksensa kiiltävinä ja pehmeinä Pohjois-Afrikan polttavassa auringonpaisteessa. 🙂

Sen painavampaa myyntiargumenttia saa keksiä.

Arganöljyllä höystetty hiusöljy tehosi hiusten kuivuuteen yllättävän hyvin, joten rupesin miettimään, tehoaisiko se myös käsieni kuivaan ja halkeilevaan ihoon. Löysin puhdasta luomuarganöljyä nettikaupasta ja tilasin sitä pullollisen.

Puhdas arganöljy on väriltään vaalean kullankeltaista. Vaikka se on 100% öljyä, se imeytyy ihoon nopeasti eikä jätä rasvaista tunnetta. Öljyä tarvitaan vain pieni tippa ja iho on käsittelyn jälkeen pehmeä ja ravitun tuntuinen. Öljyyn ei ole lisätty mitään ylimääräistä, joten se ei tuoksu paljon miltään – sanoisin että  siinä on pieni ruokaöljyn tuoksu.

Olen käyttänyt öljyä käsien ihon kosteuttamiseen päivittäin (olen sivellyt öljyä myös kyynärpäihin, koska niiden iholla on taipumusta kuivua ja halkeilla) ja kerran viikossa illalla kasvojen iholle tehohoitona.

Kasvojen iho on arganöljy-hoidon jälkeen kuin vauvan peppu. 🙂

hoitoainePuhdasta arganöljyä voi käyttää myös hiustenhoidossa, tippa märkiin tai kuiviin hiuksiin riittää. Sen jälkeen kun hiusöljyni loppui, löysin arganöljyä sisltävän Biozellin syväkosteuttavan hoitoaineen, johon minulla on kehittynyt myös lievä riippuvuus.

Hiukseni ovat aina käsittelyn jälkeen silkkiset ja pehmeät.  Biozellilta löytyy syväkosteuttavan hoitoaineen lisäksi Arganöljy eliksiiriä, mutta sitä en ole itse ehtinyt kokeilla.

Puhdasta arganöljyä voi käyttää hiustenhoidossa myös yksinkertaisesti sekoittamalla sitä tipan tavalliseeen hoitoaineeseen.

Odotan mielenkiinnolla pipokauden alkua nyt kun minulla on kerrankin kunnon aseet hiusten kuivumista vastaan.

Nettihakujen perusteella arganöljyä voi käyttää melkein mihin tahansa: hiusten, kasvojen ja vartalon ihon hoitamiseen, raskausarpien häivyttämiseen, jalkojen kovettumien ja kynsinauhojen pehmittämiseen. Arganöljyä saadaan Marokossa rajatulla alueella kasvavan argan-puun pähkinöistä ja sitä käytetään siellä paitsi kauneudenhoidossa myös ruoanlaitossa.

Tilaa luomuarganöljysi Hyvinvoinnin tavaratalosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.