Onko ruoho aidan takana vihreämpää?

fitness instructorKuntokeskusjäsenyyteni päättyy vuoden lopussa ja olen harkinnut siirtymistä vuoden vaihteessa toisen kuntokeskuksen jäseneksi.

Nykyinen kuntokeskus on pieni ja kodikas, uusi ehompi vaihtoehto taas niin suuri, että pelkään eksyväni jumppasaleja etsiessäni.

Pidän ehdottomasti enemmän pienestä ja kodikkaasta, mutta tunteja, joilla kaikista eniten haluaisin käydä, pidetään vain parina päivänä viikossa. Jumppaan ehtiminen juuri näinä tiettyinä päivinä ja kellonaikoina vaatii koko perheen aikataulujen älytöntä sumplimista. Kilpailija taas tarjoaa lempituntejani joka ikisenä viikonpäivänä, myös viikonloppuiltaisin.

Jäsenyys uudella salilla olisi nykyistä hieman kalliimpi.

Isoin kysymys taitaakin olla, tulisinko käyneeksi kuntoilemassa koko rahan edestä? Viime aikoina intoa on ollut enemmän kuin tarjolla olevia tunteja, mutta innostus voi toki olla kausiluonteista. Tietyt kuukaudet vuodesta saattavat kulua enemmän tai vähemmän löysäilyn merkeissä, mutta en usko, että voisin lopettaa liikkumista kokonaan, niin tärkeä osa arkea liikunnasta on tullut. Tiedän, että en päätyisi maksamaan käyttämättömästä jäsenyydestä.

Tällä hetkellä haluaisin liikkua nykyistä enemmän. Olen yrittänyt paikata aikatauluongelmien aiheuttamaa liikuntavajetta juoksemalla, mutta en pidä juoksemisesta tarpeeksi paljon, että se voisi olla säännöllinen osa viikkoani. Tuntuu myös vaikealta yrittää väkisin ihastua bodypumpista tai spinningistä.

Jos olisin liikunnan suhteen kaikkiruokainen, voisin kai unohtaa jäsenyyden vaihtamisesta aiheutuvan päänvaivan.

Olen päättänyt kokeilla viikon verran kuntoilemista toisaalla. Sen jälkeen päätän, jatkanko jumppailua uudessa ympäristössä vai tyydynkö tuttuun ja turvalliseen.

One Reply to “Onko ruoho aidan takana vihreämpää?”

  1. Mäkin mietin, saanko koskaan täydelleen rahoilleni vastinetta. Parhaat tunnit ovat alkuviikosta, kun olen töissä tai muissa harrastuksissa. Perjantaina ja lauantaina tarjotaan bodypumpia ym. huonosti motivoivaa ähellystä, juuri silloin kun mulla olisi eniten aikaa. Mulla on oma kahvakuulaohjelma, mutta en mä oikeasti voi heilua kuulan kanssa 4 kertaa viikossa vain sen takia, että kiinnostavampaa ohjelmaa ei ole tarjolla.

    Vaikka kuntokeskus vaikuttaa täyden palvelun paketilta, perinteiset (sauva)kävelylenkit täytyy lisätä viikon ohjelmaan, etten löydä itseäni kiristelemästä hampaitani jollain sellaisella tunnilla, jolla en lainkaan viihdy. Onneksi olen ihastunut spinningiin ja “itsepalvelupyörään”, josta voi valikoida itselle sopivia ohjelmia lämmittelyksi tai täysimittaiseksi treeniksi 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.