Lokakuun uudet lupaukset

lokakuun-lupausketOnnellisuusprojektini eka kuukausi on ohi ja nyt on aika vaihtaa uudet lupaukset vanhojen tilalle. Olen aika tyytyävinen syyskuun antiin – kotona on nyt paljon viihtyisämpää kun  minulla on uusi rutiini sen pitämiseen järjestyksessä. Kroppakin rullaa kohtuullisen hyvin ja olen käsitellyt aikamoisen läjän ajatusvinoumia.

********

Ehkä suurin oivallus syyskuun aikana oli se, että jos haluan parantaa elämänlaatuani, minun pitää olla tarkka ajankäytön suhteen. Jos haluan kokea parempia fiiliksiä ja saada enemmän tyydytystä tekemisistäni, joudun näkemään vaivaa järjestääkseni itselleni haasteita ja tavallisuudesta poikkeavaa tekemistä.

Salsan ja kuorolaulun aloittaminen olivat kuitenkin viime kuukauden suurin hitti. En muistakaan, koska minulla on viimeksi ollut kunnon harrastuksia, ehkä lukioaikoina?

Ensimmäinen kuukausi sujui enimmäkseen hyvin, mutta loppukuusta aloin tuntea oloni levottomaksi, enkä usko että se johtui pelkästään uutuudenviehätyksen katoamisesta.

Minulle se oli merkki siitä, että kaipaan yksinkertaisesti enemmän haastetta elämääni.  Sisäisen ilonpilaajan kauhisteluista huolimatta päätin asettaa itselleni lokakuussa kunnon haasteita.

Lokakuun lupaukset ovat tässä:

 • Haasta itsesi!
 • Liiku fiksummin
 • Kokeile jotain uutta
 • Ota etäisyyttä stressaaviin ajatuksiin
 • Ylös ja liikkeelle

Asetin lokakuulle yhden ison ammatillisen projektin (Haasta itsesi), joka minun pitää pystyä viemään päätökseen kuukaudessa. Jostain syystä olen vitkutellut projektin kanssa – välillä teen sitä pikkuisen ja sitten unohdan koko asian pitkäksi aikaa.

Liiku fiksummin –lupaukseen sain kipinän siitä, kun kirjastossa sattui käteen Juhapekka Tukiaisen kirja Pysyvään kuntoon GPS-sykemittarin avulla. Minulla on ollut sykemittari vuosia, mutta se on enimmäkseen pölyttynyt laatikon perällä kun en ole keksinyt sille mielekästä käyttöä. Haluan nimenomaan oppia harrastaman liikuntaa fiksusti eli niin että kunto tosiaan nousee ja että kiinnitän huomoiota myös palautumiseen. Nykyään liikkumiseni tuntuu välillä sattumanvaraiselta.

Uusien asioiden kokeileminen (Kokeile jotain uutta – viime kuussa uutta olivat salsa ja kuorolaulu) on niin virkistävää, että päätin tarvitsevani säännöllisen annoksen uusia asioita. Olen jo laatinut pitkän listan asioita joita en ole koskaan tehnyt mutta joita voisin kokeilla – listaani mahtuu mm. tanssikoneessa tanssiminen, urheiluohjelman katsominen telkkarista alusta loppuun (kaikkea pitää kokeilla), pitkän runon opetteleminen ulkoa ja salsaklubilla vieraileminen (ei ehkä ihan vielä!). 🙂

Haluan kokeilla myös uusia tapoja käyttäytyä – mitä tapahtuu jos jonain päivänä tervehdin iloisesti kaikkia naapureitani?

Olen stressaajatyyppiä, joten itseni eriyttämien stressavista ajatuksista (Ota etäisyyttä stressaaviin ajatuksiin) on minulle hyvin tarpeellinen taito. Harjoittelen tekniikoita, jotka on esitelty Arto Pietikäisen Joustava mieli –kirjassa (http://www.joustavamieli.com/). Harjoitusten tarkoituksena on oppia suhtautumaan eri tavalla päässä pyöriviin negatiivisiin ajatuksiin.

Jossain vaiheessa saatan siis hyvinkin laulaa lurauttaa pienen stressivirren kuorossa oppimaani ”Saaliiksi sain hyttysen, suopaa keitän siitä, tynnyrini tamminen, ei nyt sille riitä…”  – laulun tahtiin. 🙂

Viimeinen lupaus (Ylös ja liikkeelle) on yksinkertainen. Minulle on kehittynyt kamala tapa aloittaa päivä lorvien ja tyhjäkäynnillä. Tavoitteena on nousta aamuisin kiireen vilkkaa sängystä ja ryhtyä hommiin. Olen tehnyt niin jo toisen päivän peräkkäin eikä se ole edes vaikeaa.

*******

Jos sinulla on ehdotuksia siitä mitä kaikkea uutta ja erilaista voisin kokeilla, otan niitä mielelläni vastaan. Eikä haittaa jos joudun tekemään jotain ”hassua”, kuten sisarentyttäret sanovat.

3 Replies to “Lokakuun uudet lupaukset

 1. Paluuviite: Ei mitään asiaa
 2. Pitääkö noita lupauksia olla joka kuukausi noin monta? Itse saattaisin pystyä pitämään ehkä yhden lupauksen kerrallaan.

  1. Hyvä kysymys! Ajattelin että haaste piristäisi minua mutta voi olla että olen haukannut liian ison palan. En ehkä aseta ollenkaan uusia lupauksia marraskuussa. Rubin asetti yleensä useampia lupauksia mutta ne liittyivät yleensä yhteen teemaan. Luulen että Rubin on tosi tunnollinen ja ahkera ihminen ja näkee varmaan

   Onneksi joka lupauksen eteen ei tarvitse tehdä joka päivä jotain.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.