Tietoisuustaidot ja tavoitteisiin sitoutuminen

tietoisuustaidot-perusOmiin tavoitteisiini sitoutuminen on ollut helpompaa sen jälkeen kun aloitin tietoisuustaitojen harjoittelemisen viime syyskuussa.

Se on ollut paras ja jokseenkin odottamaton harjoittelun sivuvaikutus.

Vaikutus johtuu yksinkertaisesti siitä, etten enää ota yhtä vakavasti kaikkia mieleeni juolahtavia ajatuksia jotka koskevat esimerkiksi treenaamista ja terveellistä ruokavaliota tai muita itselleni asettamia taavoitteita.

Tuore esimerkki tietoisuustaitojen hyödyntämisestä arjessa on eilisaamulta. Eilen minulla oli  normaalia suurempia vaikeuksia kammeta itseäni sängystä ylös ja mennä salsatunnille. Ääni pääni sisällä intti joka välissä että haluan jäädä sänkyyn makaamaan. Vielä alkusyksystä olisin varmaan ollut aika avuton tällaisten ajatusten edessä ja tosiaan jäänyt kotiin.

Nyt vain keskityin parhaani mukaan suihkussa käymiseen, treenivaatteiden valmiiksi laittamiseen, meikkaamiseen ja aamiaisen syömiseen kunnes olin valmis lähtemän ulos. Ulos päästyäni ajatukset lakkasivat, koska näitä ajatuksia tuottava mekanismi pään sisällä – mikä se sitten onkaan – varmaan totesi ne tehottomiksi.

*******

Törmäsin netissä erinomaiseen lausahdukseen joka on peräisin Sammy Davis Juniorilta. ”You always have two choices: your commitment versus your fear. “ Suom. Sinulla on aina kaksi vaihtoehtoa – joko sitoutumisesi tai pelkosi. Tämän voisi muuttaa myös muotoon: Sinulla on aina kaksi vaihtoehtoa, sitoutumisesi tai pääsi sisäisten äänten totteleminen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.