Fitness 2000 / Fit 2014

Toissa päivänä siivosin kämppääni pääsiäisen kunniaksi. Kaikki paikat tuntuivat pursuvan tarpeettomia paperitulosteita ja villakoiria. Mielenkiintoisimman löydön tein kuitenkin kaivellessani kirjahyllyäni. Jostain 5 mapin alta löytyi muutama kappale vanhoja Fitness-lehtiä joita en ole heittänyt pois.

Vanhin omistamani lehti on vuodelta 2000.

Koska minulla kerran oli käsillä tuorein Fit-lehden numero, skannasin lehtien etusivut ja pistin ne vierekkäin.

fitness-vs-fit

Nimi on tänä aikana muuttunut mutta ei lehti niin hirveästi poikkea aikaisemmasta.

Toisaalta meljäntoista vuoden aikana ainakin suosikkilajit ovat vaihtuneet – vuoden 2000 lehdessä on juttua rullaluistelusta mutta kahvakuulasta tai Zumbasta ei ole mitään mainintaa. Maaliskuun 2000 versiossa treeniä koskeva pääjuttu on nimeltään Treenaa timmit Madonna-kädet. Laihdutusjutuista huvittavin on Patrik Borgin kirjoittama Kymmenen viikon kesätrimmi. 14 vuoden takainen Patrik Borg eroaa aika lailla nykyisestä:  Patrik kehottaa lukijoita syömään kohtuullisia annoksia, välttämään lisäannoksia ottamista ja piilorasvaa. Wow!

Vuoden 2000 lehdessä pitävät kolumnia Mattiesko Hytönen (Kauniinmetsästäjä) ja Kirsi Piha.! Mattieskon juttu käsitteli julkkisten syömishäiriöitä. Tämän vuoden Fit-lehdessä taas on juttu naisesta joka toipui ortoreksiasta.

Vuoden 2000 lehdestä puuttuvat myös superruoat, karppaaminen ja fitnessmallit. Proteiinista ja rasvasta on kyllä puhetta mutta hiilarit eivät ole vielä muuttuneet pahiksiksi… 🙂

Tulee olemaan mielenkiintoista nähdä mitkä asiat ovat pinnalla 10 vuoden päästä!

2 Replies to “Fitness 2000 / Fit 2014

  1. Joo niin se menee. Keväällä tavoitellaan bikini- tai kesäkroppaa ja syksyllä karistetaan kesäkiloja ja tammikuussa alkaa uusi elämä. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.