Pääsiäistunnelmia

paasiaiskollaasiTänä vuonna vietin pääsiäisen vaihteeksi kotopuolessa.

Matkalle lähdön syy oli kevään tärkein seurapiiritapahtuma eli Hannan tyttöjen synttärit 🙂 Tytöt ovat nyt 8 ja 6 v.

Menin Seinäjoelle pitkänä perjantaina ihan vain sen takia että halusin nähdä tyttöjen trullittavan lauantaina.

Se olikin näkemisen arvoinen tapahtuma. Tytöt pukeutuivat pääsiäisnoidiksi oikeaoppisesti eli leuan alle sidottuun huiviin ja esiliinaan. Kädessään pikkunoidat kantoivat vanhoja kahvipannuja  jonne pistettiin karkit ja rahat. Mukana oli myös kori joka oli täynnä värikkäästi koristeltuja pajunoksia trullittamisen kohteille.

Koristeltujen pajunoksien tarjoaminen vastalahjaksi ja virpomislorujen lausuminen ovat uusi juttu trullittamisessa – sitä tapaa ei harrastettu silloin kun olin itse lapsi 70-luvulla.

Minulla aina nousee verenpaine pikkuisen kun näen väärin pukeutuneita trulleja eli kaiken maailman ihmeellisiä naamareita ja suippokärkisiä velhonhattuja – ne ovat Halloween-rekvisiittaa jota ei pitäisi sekoittaa pääsiäisperinteeseen. 🙂  Puhumattakaan siitä, että ihmiset tulevat pimpottelemaan Helsingissä ovikelloa ihan väärään aikaan eli palmusunnuntaina!

*********

Tyttöjen virpomisalue koostui 1,5 kadunpätkästä mutta saalis oli silti melko muhkea. Ehkä ihmiset antavat nykyään enemmän karkkia tai karkit ovat isompia?

Koomisin tapaus oli ehdottomasti se kun paijasin pihalle kiinnitettyä kissaa niin kauan että S. ehti käydä trullittamassa.  Vahtikissa oli hyvin sosiaalinen, se tuli vapaaehtoisesti kiehnäämään jalkojani vasten ja antoi silitellä itseään oikein kunnolla. Kissa olisi ihan mielellään tutustunut trulliinkin, mutta trulli juoksi karkuun. Toinen trulli ei suostunut astumaan talon pihaan ollenkaan nähtyään moisen pedon.  😀

 *********

Loppupääsiäinen kului seurustellessa sukulaisten kanssa ja tyttöjen synttäreissä. Tunnustan että söin lauantaina ison osan trulleille varatuista suklaista koska trulleja ei jostain syystä meidän talollamme näkynyt.

Ehdimme tyttöjen kanssa jatkaa joululomalla aloittamamme Keijusadun kirjoittamista. Ilkeä ja mustasukkainen noita Punanenä on nyt muuttanut keijutytöt ihmisiksi eikä vielä ole ihan varmaan miten heidät  saadaan muutettua takaisin keijuiksi… 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.