Nuukaillen: tee-se-itse kovettumavoide :)

nuukaillen-kansiOlen tainnut pikkuisen kilahtaa. Sain juuri päätökseen Laura Honkasalon kirjan Nuukaillen eli kuinka pelastin kukkaroni ja maailman ja olen jo kehittelemässä jalkapohjien iholle kotitekoista kovettumavoidetta. 🙂

Jalkapohjien kovettumista olen kärsinyt koko aikuisikäni. Pari vuotta sitten kävin lääkärissä valittamassa käsien ihottomaa ja kivuliaita halkeamia ja lääkäri pyysi heti minua paljastamaan myös jalkani. Nähtyään jalkapohjien kovettumat lääkäri määräsi minulle heti minulle Vitabalansin salisyylivoidetta. Salisyylivaseliini tehosikin kovettumiin hyvin – paremmin kuin esim Schollin voiteet joita olen joskus käyttänyt.

Salisyylivaseliinin ainoa huono puoli on hinta: 50 millin putkilo lähiapteekista maksaa 8 euroa.

Nuukaillen-kirjassa kerrotaan mm. kuinka halpaa ja helppoa on tehdä omatekoista kosmetiikkaa. Kun vielä luin Hyvä Terveys –lehden artikkelin siitä miten kotoa löytyvillä aineilla voisi hankkiutua eroon päkiöiden ja kantapäiden kovettumista, rupesivat minullakin aivot raksuttamaan:

 Aspiriiniahan käytetään ihon kuorinnassa – salisyylivaseliini tehdään näköjään salisyylihaposta ja vaseliinista – nimeltä mainitsemattomalla edesmenneellä sukulaisella oli tapana tehdä aspiriinista pulveria – halpakaupasta saa varmaan vaseliinia edullisesti – manteliöljyä voi käyttää seoksen jatkamiseen

— ei tää nyt kovin vaikeaa ole!

valineisto
Tarvikkeet: manteliöljyä, valkovaseliinia, 1 pipetti ja halpaa Ratiopharmin aspiriinia apteekista. Vasaraa käytin aspiriinien murskamiseen. Itse voiteesta en jaksanut ottaa kuvaa – se näytti samalta kuin vaseliini.

Seuraavaksi marssinkin jo ostamaan kaupasta valkovaseliinia ja apteekista halpaa aspiriinia (tarkkaan ottaen aspiriini on tehty asetyylisalisyylihapposta eikä salisyylihaposta mutten tiedä onko sillä merkitystä) ja pipettejä manteliöljyn annostelemiseen. Manteliöljyä olin hankkinut jo aikaisemmin Itiksen Punnitse ja säästä -kaupasta.

Tänään valmistui kotitekoisen kovettumarasvan ensimmäine koe-erä.

Valmistus oli yksinkertaista:vasaroin kaksi aspiriinia jauheeksi ja sekotin sen yhteen vaseliinin ja manteliöljyn. Käytin kulhona kiinalaista riisikulhoa. Sitten hieroin seoksen jalkapohjiin. Seos oli aika samanlaista kuin valmis apteekin salisyylivaseliini paitsi juoksevampaa koska lisäsin muutaman pisaran manteliöljyä. Muutaman päivän päästä näen kuinka hyvin itse tehty jalkarasva tehoaa kovettumiini. 🙂

Luin netistä että salisyylihappoa voisi ostaa apteekista joten saattaa olla että korvaan murskatun aspiriinin jatkossa sillä.

 *******

Suosittelen Honkasalon Nuukaillen-kirjan lukemista vaikka nuukailu ei hirveästi kiinnostaisikaan. Kirjassa löytyy ohje mm. muurahaisviinan valmistamiseen ja kaikkea muutakin kiinnostavaa. Kirjavinkit-sivustolta löytyy arvio kirjasta.

Nyt pitää ruveta tutkimaan miltä jalkapohjat näyttävät… pitäisikö mun ottaa niistä ennen ja jälkeen kuvat jotta voin todistaa voiteen tehon?

p.s. Mantelilöjy sopii hyvin kuivan ihon kosteuttamiseen ja sitä voi käyttää yhtenä kotikosmetiikan ainesonana. Arganöljy on yhä öljyjen ykkönen, mutta manteliöljy sopii hyvin kakkosöljyksi koska se on halvempaa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.