Luottoelintarvikkeiden top 7

suosikit1Olen miettinyt että taidan olla aika urautunut sen suhteen mitä elintarvikkeita ja merkkejä ostan. Ei ole sama mitä omenalajiketta tai vadelmahilloa syön: jos kaupasta ei löydy oikeaa merkkiä menen tolaltani ja saatan siirtyä toiseen kauppaan asioimaan. 🙂

Keisarin morsian tee on ehdoton listaykkönen.

Olen juonut Keisarin morsian –teetä varmaan 20 vuotta jollen kauemmankin. Keisarin morsian on mielestäni täydellinen sekoitus mustaa perusteetä ja hedelmäistä raikkautta joka tulee appelsiininpaloista, mustaseljasta ja kvitten-hedelmästä. Ennen Keisarin morsianta join pitkään Earl Grey –teetä mutta nykyään en tajua mitä siinä oikeastaan näin. Välillä juon toki vihreää teetä tai maistan kahviloissa muita teelajikkeita, mutta toistaiseksi olen ollut uskollinen Keisarin morsian –teelle.

Keisarin morsian ei ole halpaa ja olen aina järkyttynyt kun hinta kipuaa tietyn kipurajan yli. Minulla se on 4.15 euroa per paketti. Jos hinta nousee sen yli K-kaupassa, menen ostoksille naapurin S-markettiin jossa tee on yleensä halvempaa.

Käyttäytyvätköhän kahvinjuojat samalla tavalla kahvinsa kanssa?

Joidenkin elintarvikkeiden täytyy olla täsmälleen tiettyä merkkiä.

Manteleista kelpaavat oikeastaan vain Sallisen kuorimattomat mantelit, muista minulla on karvaita kokemuksia. Manteleiden maukkuus tulee kuoresta ja kuoritut ja kiillotetut mantelit ovat mauttomia ja puisevia.

suosikit2Toinen luottoelintarvike on Rainbow:n vadelmahillo, jota käytän maustamaan kaurapuuroni. Rainbow:n vadelmahilloa siksi, että se on mielestäni hyvä yhdistelmä edullista hintaa ja makua. Pirkalta löytyy halvempikin vadelmahillo, mutta sitä en suostu syömään kun siinä on kummallinen tekstuuri.

Raejuustonkin pitää olla tietyn merkkistä. En normaalisti pidä raejuustosta mutta kokeilemalla löysin itselleni sopivan merkin. Se on X-tran 3.5% raejuusto. Se on hyvin pienirakeista eikä yhtä vetistä kuin raejuustot yleensä. Nollaprosenttiseen versioon X-tran raejuustosta en koske, se maistuu ihan tiskivedeltä.

Tuoreista hedelmistä suosikkini ovat Jaffan appelsiinit ja Royal Gala-omenat. Odotan keväällä vesi kielellä appelsiinisesongin alkua ja suren aina etukäteen kun tiedän että kohta mehukkaita appelsiineja ei enää saa. Royal Gala taas on suosikki siksi, että se on sopivan makea: ei liian makea kuten esim. Red Delicious tai liian hapan.

Ehkä uusin lisäys listaan ovat (porkkanaiset) Vaasan Taikaruis -palat. Olen ristinyt nämä ruispalat crack-ruispaloiksi koska niihin syntyy suorastaan riippuvuus. Kun syö yhden pitää kohta saada toinen ja kolmas… En tiedä mikä Taikarukiin salaisuus on: paketissa sanotaan vain että Taikaruis on kuin vaalea leipä mutta 100% ruista. Kuitua on enemmän kuin normi ruispaloissa.

Ainoa huono puoli on hinta joka on aika korkea. Siksi syön Taikaruispaloja vain silloin tällöin.

Mitä ruokia tai elintarvikkeita sinä et suostu vaihtamaan? Miksi?

2 Replies to “Luottoelintarvikkeiden top 7

  1. Öö, suhun verrattuna mä olen aika kangistunut. Johtuukohan se ikääntymisestä? 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.