Läähätän ja läkähdyn

bigwavejpg
Photo credit: Minnesota Historical Society / Flickr. Vielä ei ole tarvinnut harkita puistossa nukkumista.

Naputtelen tätä postausta sälekaihtimin pimennetyssä asunnossa päälläni pelkät rintsikat ja pikkuhousut. Haaveilen pulahtamisesta viileällä vedellä täytettyyn kylpyammeeseen.

Totesin aamulla että kylpyhuone on asuntoni viilein huone – se on kaakeloitu eikä sinne paista aurinko mistään raosta.

Tuli mieleen että jos tulee ne trooppiset yöt voisin mennä nukkumaan kylpyammeeseen. Kerrankin olisi hyötyä siitä että olen tällainen tappi! Tai sitten menen nukkumaan aivan eteisen perälle koska sienne ei ainakaan aurinko paista kovin varhain, toisin kuin olohuoneeseen johon pääsee valoa valtavista 60-luvun ikkunoista. (Isot ikkunat ovat itse asiassa asuntoni paras puoli mutta tällaisella kelillä toivoisin asuvani maan alla olevassa bunkkerissa.)

Toinen joskus lukemani kikka on se, että nukkuminen on helpompaa jos panee lakanat joksikin aikaa viilenemään pakastimeen ennen sänkyynmenoa.

Olen huomannut että kova helle tuo mukanaan omat nolot – yleensä hikiset – juttunsa:

  • Pesin lounaan jälkeen käsin astioita kun hiki alkoi valua hiusrajasta silmiin. Oli pakko pysähtyä moppamaan otsaa talouspaperilla ennen kuin pystyin jatkamaan. Tästä lähtien panen tiskatessa pähän hikipannan!
  • Menin toissapäivänä kirjastoon ja vietettyäni pari minuuttia hyllyjen välissä otsaltani alkoi valua hikeä niin että pisarat tippuivat lattialle…
  • Torstaina kokeilin vaatteita kaupassa. Omaa paitaa riisuessani totesin että sen selkä on hiestä märkä.
  • Jätteet on pakko viedä ulos ainakin kerran päivässä koska ne rupeavat haisemaan alta aikayksikön.

Suunnittelemani treenit olen saanut toistaiseksi vietyä läpi.

Torstaina tein intervallitreenit talon porraskäytävässä vähän ennen kahdeksaa mikä tarkoitti sitä että juoksentelin portaita ylös ja alas muutaman kerran. Luulen että se oli parempi vaihtoehto kuin metsäpolulle lähteminen koska porraskäytävässä ei ainakaan aurinko paista.

Ja jos olisin tuupertunut, joku olisi löytänyt minut aika pian… 🙂

Eilen oli toistaiseksi hankalin päivä. Alkuillasta oloni oli jotenkin hankala joten päätin että teen voimatreenin vasta myöhemmin illalla. Treenit menivät ihan hyvin joten ehkä aikaisempi tukala olo johtui vain puutteellisesta nesteytyksestä.

*******

 Jos jonain päivänä tulee 35 asteen helle, niin menen viettämään aikaa sellaiselle metroasemalle joka on mahdollisimman syvällä maan alla. Kaisaniemi voisi olla kiva. Tai sitten menen kauppaan vetelehtimään pakastealtaiden väliin. Pitää vain muistaa ottaa villatakki mukaan.

Tai lähden vaikka Pihlajasaareen, ei keskellä merta nyt voi millään olla yhtä kuuma kuin sisämaassa.

Muistakaahan tekin siellä pitää huolta riittävästä nesteen juomisesta. Luin Iltasanomista että myös urheilujuomat ovat hyvää juotavaa kovalla helteellä koska niissä on tarvittavat suolot.

Onko sinulla vinkkejä helteestä selviämiseen?

 

2 Replies to “Läähätän ja läkähdyn

  1. Mun työpaikalla on näillä ilmoilla 35-40 astetta lämmintä. Mutta siihen tottuu kyllä, kun ei muukaan auta 🙂 Ja 27-asteinen koti tuntuu sen jälkeen viileältä!

    Kohtuullisen hyvä peruskunto auttaa muuten kummasti helteillä. Olo ei ole nykyään enää ollenkaan niin tuskainen kuin joskus aikaisemmin. Liikkuminen ei ole kyllä hirveästi innostanut näillä ilmoilla. Pyöräilen toki töihin ja olen käynyt salillakin, mutta juokseminen ei huvita yhtään.

  2. Kääk, 35-40 astetta kuulostaa melkoiselta työskentelylämpötilalta. 🙂 En kyllä tykkää hirveän kuumista lomapaikoista tai saunastakaan…

    Itse olen huomannut että n. 5 maissa on ehkä epämiellyttävin hetki tosi kuumana päivänä. Sen jälkeen helpottaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.