7+ vinkkiä marraskuusta selviämiseen

Close up of candles
© Itan1409 – Fotolia.com

Tulin kotiin neljän jälkeen ja kellahdin vällyjen alle. Heräsin puolentoista tunnin päästä ja päätin ruveta kirjoittamamaan artikkelia siitä miten parhaiten selvitä pimeästä marraskuusta. 🙂

Idea tähän postaukseen tuli Facebook-kaverin päivityksestä, jossa hän pyysi vinkkejä marraskuusta selviämiseen.

Kaikki kuulemma kelpaisi, paitsi kehotus tehdä pitkiä kävelylenkkejä valoiseen aikaan, koska ko. henkilö on päivisin töissä. Toinen keskustelija totesi siihen että karhuilla on hyvä malli talvesta selviämiseen, mutta sekään ei sovellu kovin hyvin työssäkäyvälle.

Suuri osa näistä vinkeistä on nyysitty suoraan Facebook-keskustelusta mutta lisäsin loppuun pari omaa ehdotusta. Vinkkien antajiin kuului psykologiakin, joten ne ovat varmaan erityisen pätevää tavaraa. 🙂

  1. Joogassa käyminen
  2. Teatteri, taidenäyttelyt, mukava leffa ja kyläilyt
  3. Ystävät. Hyvä ruoka. Lupa vain olla. Työnteon rajaaminen. Taidenäyttelyt. Erikoiskahvit. Hyvä viini. Turvallinen kainalo ja höpötystä, ei ratkaisuja etsien. Päiväunet viikonloppuisin. Ja toistamiseen, ystävät.
  4. Lisää sosiaalista elämää. Ja paljon.
  5. Kuorossa laulaminen piristää. Samaten pitkä kävelylenkki pimeällä. Ja salsa. (oma ehdotukseni)
  6. Lempimusiikkia, hyvää teetä ja kauniit kynttilät teemukin viereen pöydälle. Relaolo ilman suorituspaineita töiden jälkeen.
  7. Kuuntele Hukkaputken laulu Mitä voi syksyllä harrastaa.
  8. Käsityöt, käsillä tekeminen.

#3 on oma henkilökohtainen suosikkini.

Luulen että myös suklaan syöminen ja kermavaahdolla kuorrutetun kaakaon nauttiminen auttaisivat selviämään marraskuusta. 🙂 Samaten hyvien kirjojen lukeminen vällyjen sisällä. Ja se, että rajoittaa netin ja älypuhelimen käyttöä, erityisesti loppuillasta.

 *******

Jos sinulla on lisää vinkkejä tai hyviksi todettuja rituaaleja pimeästä ajasta selviämiseen, kerro ne kommenttiosiossa!

2 Replies to “7+ vinkkiä marraskuusta selviämiseen

  1. Alan itse olla entistä vakuuttuneempi siitä, että Suomi ei ole ihmisen paikka marraskuussa 😀 Voisin kyllä ensi vuonna pitää kesälomani näihin aikoihin ja häipyä johonkin, jossa on valoisaa pidempään kuin kaksi tuntia päivässä.

  2. Kesäloman pitäminen marraskuuss on aika hyvä vinkki! 😉 Mä en itse kärsi kaamosmasennuksesta mutta viihdyn silti paremmin valossa ja auringonpaisteessa kuin sumuisessa pimeydessä..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.