Kuntobloggaajan valitusvirsi: migreeni

On se vaan kamalaa, kun pitäisi kirjoittaa liikunnasta ja terveistä elämäntavoista vaikka oma olo yhtä reipas kuin rekan alle liiskaantuneella siilillä. 🙂

Viimeisenä kahtena viikkona olen laiminlyönyt kaikkia itsestä huolehtimisen periaatteita kuten tasapainoista ja monipuolista ruokavaliota, liikuntaa ja riittäviä yöunia. Sen verran on kokemusta karttunut että tiedän että näitä vaiheita vain tulee ja  menevät myös ohi, mutta eipä se tunnu tee niiden hyväksymisestä hirveän paljon helpompaa.

********

Flunssasta päästyäni sain niskaani migreenin, joka päälle tultuaan yleensä kestää useita päiviä. 🙁

Migreeni on minulle suhteellisen uusi tuttavuus ja tajusin kärsiväni siitä vasta pari kuukautta sitten kun äiti ehdotti että oireeni sopivat siihen. Kyllähän minulla oli päänsärkyä, mutta kärsin myös muista oireista joita minun oli vaikea yhdistää migreeniin (tai siis siihen käsitykseen mikä minulla oli migreenistä päänsäryn yhtenä muotona).

Omaan migreeniini kuuluu useimmiten kova päänsärky(!), kivuliaat triggerpisteet hartioissa ja yläniskassa, pahoinvointi, oksentaminen, ripuli, kylmä hiki ja omituiset ruokahimot (salmiakkia, kiitos!). Kärsin myös valoherkkyydestä, mutta minulla ei ole koskaan ollut sahalaitoja tai vastaavaa.

Ennen kuin luin Terveyskirjaston artikkelia migreenin oireista , minun oli vaikea ymmärtää miten oksentaminen, ripuli ja kylmä hiki voivat liittyä päänsärkyyn. No ne ovat ilmeisesti  autonomisen hermoston oireita.

Kummallisinta migreenissä on se, että se on kuin kliininen depressio taskukoossa: mielialani putoaa pakkaselle ja näen öisin apokalyptisia painajaisa. Mikä ihmeen päänsärkyä se sellainen on?!

********

 Olen miettinyt seuraavaa kysymystä:  onko mahdollista (tai edes suositeltavaa) pyrkiä noudattamaan terveellisiä ja tasapainoisia elämäntapoja 100 % ajasta? Onko se maksimointia,  joka johtaa turmioon?

Toisaalta jos poikkeaminen terveellisistä elämäntavoista johtaa minulla migreenikohtauksiin, olen kyllä taipuvainen yrittämän kaikkeni niiden ennaltaehkäisemiseksi…

Sen verran kenkkumaisia ne ovat.

 

 

 

 

 

 

3 Replies to “Kuntobloggaajan valitusvirsi: migreeni

  1. Hi Satu! Have you looked at the specific foods you’re eating? Food and drink with caffeine can lead to migraines. That is one reason why migraine pain relievers have caffeine in them–because caffeine withdrawal often leads to a painful headache. A little caffeine helps ease a caffeine headache. Good luck with this.

    🙂 Marion

    1. You’re a real trooper to follow my Finnish blog too! 🙂 I don’t know about caffeine, because I don’t drink coffee at all. I think that migraine is my new stress-o-meter!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.