Zumba sulattaa kohmeisen toimistotyöntekijän

Zumban hurmaa Kuva: Cimm/Flickr

Mahtavaa! Flunssa on selätetty ja olen taas päässyt täysillä liikkumaan.

Eilen olin pitkästä aikaa zumbassa, jota olen tarkoituksella hieman vältellyt, sillä laji on niin suosittu, että sali täyttyy zumbaajista aina viimeistä senttiä myöden. Vaarana on joutua salsan askelissa sekoamisen aiheuttamaan ketjukolariin tai saada rokkaavan kanssazumbaajan käsi silmään.

Ajattelin, että olisiko syytä vaihtaa zumbaaminen vaikkapa spinningiin, sielläkin tulisi varmasti hiki, ja kaikki pysyisivät kiltisti omien pyöriensä päällä. Tai jospa ryhtyisin tekemään tuttavuutta kuntosalilaitteiden kanssa, juoksumatolla saisin juosta ihan omassa rauhassani.

Eilen jäin ihmettelemään koko zumbailmiötä.

Tunnin alussa odotamme opettajaa ja seisomme kiltisti yksin tai yhdessä kädet puuskassa tai paidanhelmaa näpräten. Näytämme siltä, että päivä on ollut tosi raskas ja täynnä vastoinkäymisiä. Suurin osa zumbaajista asettuu salin takaosaan, ja muutama askeleet unissaankin osaava vakizumbaaja taas salin etuosaan. Keskilattian valloittavat ne, jotka selviävät kunnialla lajista kuin lajista.

Unelias tunnelma kuitenkin kaikkoaa, kun musiikki alkaa soida. Jäykistä suomalaistädeistä kuoritutuu hetkessä takapuolta keikuttavia kiihkeitä latinoviettelijättäriä. Tanner tömisee, kun takarivi rynnistää eteenpäin ja lattiatilasta taistellaan rinta rottingilla; ahtaassa jumppasalissa on hetkessä kuuma karnevaalitunnelma.

Ja kun homma on ohi, tulee meistä taas äitejä ja tyttäriä, uratykkejä ja opiskelijoita ja astelemme rauhallisesti jonossa pukuhuoneeseen ja pukuhuoneesta pimeään ja sateiseen iltaan.

Me suomalaiset olemme luonnostaan vähän pidättyväisiä ja hitaasti lämpiäviä, mutta kun päivä ei valkene töihin menon ja töistä lähtemisen välillä laisinkaan, niin mitä muuta meiltä voi odottaa? Zumbassa voi karkoittaa mielestä pimeän ja lumettoman talven, työstressin ja joulukiireet. On ihanaa, että voi hetkeksi unohtaa olevansa jäykkälanteinen toimistotantta ja antautua musiikin ja hikisen tunnelman vietäväksi.

Unohdan siis hetkiseksi haaveet rauhallisista ja yksinäisistä hetkistä juoksumatolla; zumba on juuri sitä, mitä pidättyväinen pohjalainen olemukseni kaipaa.

5 Replies to “Zumba sulattaa kohmeisen toimistotyöntekijän

  1. Sä olet selvästi saanut Zumba-herätyksen! 🙂 Mä en vieläkään ole päässyt zumbatunnille asti ja selvästi mentän jotain…

    Oletko sä tunnilla keskiosassa vai takana (siis ohjatuilla tunneilla)? Mä yleensä yritän keskiosaan ja aika lähelle ohjaajaa, koska muuten en lyhyenä tappina näe mitään.

  2. Kuulostaa aivan ihanalta tuollainen huuma! Mä en ole vielä zumbaa kokeillut, kun en ole jaksanut ahtautua tunneille, jotka arvelen täysiksi. Kevätkaudelle täytyis kyllä kehitellä jotain liikuntaohjelmaa. Vois vaikka kokeilla zumbaa… jos kahvakuulalta ja spinningiltä ennätän 🙂

  3. Zumba on mahtavaa! Sen jälkeen on todella hyvä olo. Ja aloittelijan kannattaa ilman muuta mennä Zumbatunnilla eturiviin jos on vähänkään epävarma askelkuvioista. Ei siinä ehdi itseään pahemmin peilistä katsella. Eikä ehdi kukaan muukaan. On se sen verran vauhdikasta.

  4. Hienoa kuulla, että joku on pässyt takaisin kehiin. Kyllä minäkin odotan, että pääsen taas kunnolla liikkumaan. Koko syksy on mennyt antibiootteja niellessä ja urheilukiellon päättymistä odottaessa. Juuri kun luuli taas pääsevänsä kehiin, iskee uusi kielto. Minä olen zumbannut vain kerran kesällä ulkona nurmikentällä. Tilaa ja raitista ilmaa oli, mutta en saannut tartuntaa tähän lajiin. Ehkä siihen tarvitaan ahdas, hikinen sali ja pari kontaktia vieressä bailaajan kanssa. ja useampi yritys. Mitään asiaa tai lajia eit pitäisi tuomita kertaarviolta, eihän. Olen kyllä enemmän spinning tyyppiä. Kun vaan pääsis sinne fillarin selkään… Ensi viikolla ehkä saan yrittää:) Pitäisköhän kurkata sinne Zumba saliinkin?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.