Kuva: © Fotolia.com
Ryhdistäytymissuunnitelma on tarpeen jottei käy niin kuin kuvan hepulle. Kuva: © Fotolia.com

Totesin pari viikkoa sitten että nyt olisi tarvetta ryhdistäytymiseen.

Illat ovat säkkipimeitä ja koulusta palattua on aivan liian helppoa valahtaa kirjan kanssa sohvalle ja lojua siinä sitten puoliunessa suurimman osan illasta.

Pimeys on varmaan osasyy siihen siitä että sohva ja suklaa vetävät nyt puoleensa niin vahvasti.

Tein jossain vaiheessa jopa aiheeseen liittyvän testin, jonka tulosten mukaan saatan kärsiä syysväsymyksestä. Tosin syysväsymys on kuulemma yleensä univelkaa, joka vain tulee paremmin esiin tässä vaiheessa vuotta kun tulee aikaisin pimeää.

Univelka on kyllä aika uskottava selitys iltapäivien raukeudelle.

Minulle käy aivan liian usein niin, että alkuillan sohvalla lojumisen jälkeen virkistyn kahdeksan ja yhdeksän maissa niin, että alan puuhailla jotain tietokoneella. Hyvä esimerkki tästä on se, että yhtenä iltana joskus kymmenen aikaan rupesin tutkimaan netissä vaihtoehtoisia salasanojen hallintaohjelmia. Toki ne liittyvät alaani, mutta pakkoko niitä on ruveta tonkimaan kymmenen jälkeen illalla kun ihan kohta pitäisi jo olla vällyjen alla? Netissä ja tietokoneen parissa puuhatessa saattaa yllättäen kulua vielä tunti tai kaksi – tai kolme.

Aamulla sitten painelen ahkerasti torkkunäppäintä.

Kolmas syypää on varmaan liika istuminen. Alkusyksystä olin parin kuukauden työssäharjoittelujaksolla kirjastossa ja tein työtäni suureksi osaksi kävellen ja seisoen enkä muista olleeni töiden jälkeen erityisen väsynyt, vaikka jalat olivatkin yleensä muusina. Ja aivot ne vasta skarppina olivat töiden jälkeenkin. Opiskelujen alettua on ollut aika shokki sekä henkisesti että fyysiesti joutua istumaan tuntikausia putkeen jossain kellarin tuijottamassa kun palvelin päivittää itseään. Ööö.

Ryhdistäytymissunnitelma siis on tarpeen loppuvuodeksi ja varmaan alkuvuodeksikin. Omani löytyy alta.

Ryhdistäytymissuunnitelma

  • Tietokoneet ja laajakaista kiinni klo 10:30 (muistutus kännykkään),  jotta on vähemmän todennäköistä että keksin tehdä sillä jotain
  • Jätä torkkunappula rauhaan
  • Ei suoraan sohvalle kotiin tultua (yksi asia johtaa toiseen)
  • Dynaaminen liikunta kunniaan (voimaharjoittelua salsan lisäksi)

Olen testaillut suunnitelmaani jo jonkin aikaa ja se on toiminut todella hyvin (tosin lipsahduksiakin on sattunut). Tärkein tekijä taisi olla se ajoissa nukkumaan meneminen. Jos lopetan tietokoneella hääräämisen ajoissa, ei ole ongelmia torkkunappulankaan kanssa.

Kärsin siis itseaiheutetusta univajeesta! 🙂

Kysymys: miten pität jaksamista yllä marraskuun pimeydessä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.