Lihaskuntotreenit ovat jääneet niin vähäisiksi viime aikona että repäisin ennen joulua ja hankin itselleni kuntosalijäsenyyden. Ensimmäistä kertaa treenasin joulupäivänä, kunhan ensin kävin katsomassa elokuvissa The Force Awakens.

Mitä muuta sitä joulunpäivänä tekisi? 🙂

Minun oli pakko ryhtyä radikaaleihin toimenpiteisiin kun kunto on viime aikoina päässyt rapistumaan. Perusaktiivisuutta ja niska-hartialiikkeitä olen jotenkin saanut ylläpidettyä, mutta muu voimaharjoittelu on useista yrityksistä huolimatta jäänyt melkein kokonaan.

Voimaharjoittelusta on kuitenkin niin paljon iloa ja hyötyä, etten suostu vain luovuttamaan sen suhteen. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä enemmän sitä tarvitsen!

*******

Hankin jäsenyyden uudesta FreshFitness-ketjusta jossa pääsee treenaamaan parilla kympillä kuukaudessa. Sali ei silti ole mikään sekundalaitteilla varusteltu kellaritila (sellaisiakin on tullut joskus kokeiltua), vaan tilaa on ruhtinaalliset kaksi kerrosta ja kaikki tarpeelliset laitteet löytyvät: juoksumatoista vapaisiin painoihin, trx-systeemeihin ja kehonhuoltovälineisiin saakka.

Jäsenyyteen kuuluu kuntosalin lisäksi LesMills –virtuaalitunteja. Niitä en ole vielä ehtinyt kokeilemaan.

*******

Kuntosalilla treenaaminen on ollut aikamoinen muutos. Kotona treenaamisessa on monia hyviä puolia: ei voi verrata itseään muihin ihmisiin ja voi treenata ihan missä tahansa retkuissa.

Kyllä on hävettänyt kun olen jotunut muutamissa laitteissa panemaan päälle minimipainot jotta olen edes voinut tehdä jotain. Toivon että kukaan ei ole ehtinyt huomata mitään – tai kohta on ”maine” mennyttä!

Laitteiden käyttö aiheuttaa aina välillä myös harmaita hiuksia ja tekniikkaan kanssa sähläämistä. Potuttaa kun en voi käyttää selänojennuslaitetta, koska siinä ei ole tarpeeksi säätöjä lyhyille jaloilleni. Ja viimeksi tehdessäni liikkeitä taljalla jouduin testaamaan ainakin neljää eri ”liitintä” kunnes löysin oikean.

Minulla on kaksi treeniohjelmaa joita teen vuorotellen. Kummatkin ovat kokovartalotreenejä joissa teen perusliikkeitä isoille lihasryhmille. Voin kikkailla myöhemmin kun kroppa on saatu edes jonkinlaiseen kuntoon.

Ja jos vanhat merkit pitävät paikkansa, voimat karttuvat suhteellisen nopeasti..

One Reply to “Takaisin kuntosalille”

  1. Mitenkäs salilla kulkee? Minä olen heilutellut kahvakuulia ja innostunut siitä. Tehokasta ja hengästyttävää. Pakko käydä kyllä ryhmätunnilla sillä muuten tulee mentyä sieltä missä aita on matalin ????.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.