Löhöilyn jälkeen

Viime aikoina on vähän laiskottanut. Viikonloppuna tuntui hyvältä ajatukselta lähteä juhlimaan ja sen seurauksena sunnuntai kului sohvalla pötkötellen. Söin pizzaa ja toffeekarkkeja ja tunsin oloni syylliseksi, kun en ollut jumpassa.

Vasta eilen tarjoutui tilaisuus lähteä treenaamaan, joten kuntoiluun tuli enemmän ja vähemmän tärkeistä syistä johtuen kuuden päivän tauko.

Eniten minua ihmetyttää, että ylipäätään kiinnitän huomiota taukopäiviini, olenko muuttumassa sohvasyöpöstä urheiluhulluksi?

Kuuden päivän tauon jälkeen jumppailu tuntui nihkeältä. Käsivarsista oli voima kadonnut ja vatsakin tuntui pömpöttävän. Tuntui siltä, että noinkin lyhyen tauon vuoksi jonkinlainen kunnon rapistuminen oli käynnistynyt. Tunnin loppupuolella kuitenkin huomasin, että ainakin vatsalihaksissa vielä oli ytyä; jaksoin kevyesti nousta selinmakuulta istumaan ja tehdä liikkeestä useita toistoja. Yksinkertainen liike, joka tuntui kuntokuurini alussa mahdottomalta, enkä voinut silloin ymmärtää, miten vieressä puhalteleva kuusikymppinen teki liikkeen minua ketterämmin.

Liikkuvaa elämää on nyt takana kokonaiset viisi kuukautta.

Jostain syystä zumba, johon aluksi ihastuin, on jäänyt kokonaan pois ohjelmistosta ja tilalle on tullut muita lajeja. Aluksi inhosin rankkaa step aerobicia, mutta nykyään se on kaikessa kamaluudessaan yksi suosikkitunneistani. Olen myös innostunut tunnista, jossa yhdistellään liikkeitä nyrkkeilystä, karatesta ja muista taistelulajeista.Olen pirteämpi, kiinteämpi, lähes jenkkakahvaton ja painokin tuntuu hitaasti mutta varmasti suuntaavan alaspäin.

Muutaman päivän lepsuilu ei suista minua takaisin sohvan koloon, vaan kertoo siitä, että kuntoprojektini on yhä hyvässä vauhdissa.

4 Replies to “Löhöilyn jälkeen

  1. Hienoa! Mahtavaa! Tosiaan kunto tuntuu lähtevän rapisemaan ihmeen pienellä tauolla, mutta siitä ei sentään tarvitse lannistua.

    Havaitsin pulkkamäen oivalliseksi lihaskuntoiluksi. Puoli tuntiakin kun hinautuu mäkeä ylös ja laskuissa jännittää vatsalihaksia ja alhaalla punkeaa itsensä maan tasalta ylös paksuissa vaatteissa, niin johan on hiki pinnassa! Eikä edes huomaa olevansa lihaskuntotreenissä, vaan keskittyy mäenlaskun hauskuuteen! Sopii tällaiselle treeniallergikolle, joka ei ole vieläkään saanut hankittua liikuntakeskuksen jäsenyyttä 🙂

  2. Kuulostaa hyvältää. Kyllä susta on varmaan tulossa urheiluhullu! 🙂

    1. Hei Katri! Mä ajattelin että sä saat liikuntaa kun rullaluistelet päivät pitkät palmujen reunustamilla bulevardeilla ja saat liikuntaa sillä tavalla.. Mutta ehkä se on enemmän sitä pakokaasuissa istumista. 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.