Oletko tunnepukeutuja?

tunnepukeutuminen
Toisiko punaiseen puketuminen lisää intohimoa elämään?

Oletko koskaan pohtinut, miten mieliala vaikuttaa siihen mitä panemme aamulla päällemme? Aiheesta on näköjään olemassa tutkimustakin. Löysin ScienceDaily -sivuilta mielenkiintoisen brittitutkimuksen mielialan vaikutuksesta pukeutumiseen.

Tutkimuksen mukaan mieliala vaikuttaa huomattavasti siihen, mitä naiset panevat aamulla päälleen.  Masentuneena kaksi kolmasosaa pukeutui farkkuihin, sen sijaan onnellisena farkkuja käytti vain 1/3 naisista. Lisäksi huonolla tuulella ollessaan naiset hamusivat kaapista ylleen löysän yläosan, kun taas hyvällä tuulella vain 2% naisista valitsi löysän yläosan.

Löysä yläosa on siis todellinen mielialamittari! 🙂

Tiivistäen voisi sanoa, että jos fiilikset ovat huonot,  pukeudumme farkkuihin ja löysään yläosaan. Hyvällä tuulella laittaudutaan enemmän: päälle valitaan mielimekko, suosikkikengät ja asua täydennetään asusteilla.

Tutkimuksen johtajan, professori Karen Pinen ohje naisille oli, että masentuneenakin kannattaa valita kivoja vaatteita. Kivat vaatteet piristävät mielialaa.

Mielialan ja pukeutumisen yhteys ei varmaan yllätä ketään.

Itse jäin miettimään, ovatko myös onnellisina löysään yläosaan pukeutuneet naiset niitä, jotka yrittävät piilottaa kroppansa epäkohtia kuten vyötärömakkaroita ja alleja? Toinen asia jota mietin on farkut – jos kaapissasi on joukko hyvin leikattuja ja hyvin istuvia merkkifarkkuja, käytät varmaan niitä myös silloin kun olet hyvällä tuulella?

 *******

Itse olen ollut viimeiset pari päivää aika masentunut. Se johtuu viime postaukseen lisäämästäni alli-videosta. Mikään ei masenna yhtä paljon kuin oman kaksoisleuan katsominen livenä Youtubessa, puhumattakaan allien heiluttelusta.

Jos vaatekaapissani olisi enemmän valinnanvaraa, pukeutuisin nyt varmaan säkkiin ja tuhkaan. Nyt vedän vaan päälle vanhat kulahtaneet farkut ja huonosti istuvan yläosan. Niitä on vaatekaappi täynnä. 🙁

Kysymys: Puitko tänään pääle löysän vai tiukan yläosan? Yritätkö koskaan piristää itseäsi valitsemalla kivoja vaatteita?

2 Replies to “Oletko tunnepukeutuja?

  1. Hi Satu! I saw that article on Science Daily too. Middle daughter K would agree. She thinks happy people dress nicely. I personally love feeling comfortable more than looking great. But, then again, I like pretty sandals a lot.

    🙂 Marion

  2. Itse rakastan farkkuja! Pidänkin farkkuja aina, kun se vain on mahdollista; töissä, vapaa-aikana, lähtiessäni bilettämään… Enkä ole masentunut 🙂
    Kun minulla on ”huono aamu” valitsen kaapista farkkujen kanssa jonkin sortin peittävän kauhtanan; paksun neuletakin tms.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.