Thigh master – jumppavälineitä ja nostalgiaa

Näitä saa yhä Amazon-nettikaupasta.

Rakastan jumppavälineitä, joten kotonani on niitä iso kokoelma.

Kokoelmaani kuuluu jumppakuminauhoja, käsipainoja (kotijumppaajan perusvaruste!) ja isoja ja pieniä jumppapalloja (tällä hetkellä omistan niitä kolmea kokoa). Yksi tapani huvitella on kierrellä tavaratalojen urheiluosastoilla vain katselemassa, mitä välineitä on tullut markkinoille.

Olen huomannut että Gymstick on ollut viime aikoina erityisen aktiivinen ja on tuonut markkinoille paljon jumppavälineitä joita mitäkin himoitsen.

Kaikki hankinnat eivät tietysti ole yhtä onnistuneita.

Muistatko Thigh Masterin? Minulla oli sekin joskus ammoisella 90-luvulla. Minulla oli jopa jokin erityinen syy hankkia se, mutta en kyllä enää muista sitä. Mutta sen  muistan että kavereillani oli tapana kiusata minua siitä. Olisi pitänyt vaan pitää se tiukasti kaapin perällä.

Jos sinulle ei avaudu mitä Thigh masterilla on tarkoitus tehdä, niin sillä treenataan reisilihaksia puristamalla sitä reisien välissä. Kyllä sillä voi tehdä muutakin hyödyllistä – kuten treenata rintalihaksia puristamalla sitä käsien välissä.

Vuosien varrelta mieleen muistuu muutakin jumppaamiseen liittyvää välineistöä.

Lapsena meillä oli kotona ovenkahvaan kiinnitettävä, neljästä narunpätkästä koostuva jumppaväline jolla oli tarkoitus nostella vuoroin jalkoja, vuoroin käsivarsia selällä maaten. Sen laitteen kyllä hankki äiti, en minä.

Nykyään laitteesta on olemassa kehittyneempiä versioita, jossa narut on korvattu vastuskumeilla.

Naistenlehtien jumpat ja jumppakasetit (siis A-kasetit) olivat kovassa käytössä teini-ikäisenä. Jumppasin niillä välillä pikkusiskoni Hannan kanssa (oi ne vanhat hyvät ajat!). Varsinaiset jumppavideot tulivat kuvaan vasta myöhemmin 80-luvulla ja omistin jossain vaiheessa pienen kokoelman Jane Fonda –jumppavideoita. Sitten oli tietysti myös Callanetics –vaihe..

Tällä hetkellä todella haluaisin itselleni ne Zumba-dvd:t.

Viimeisin, hieman epäonnistunut ostokseni oli EcoBodyn Pilates Band (ks. kuva) Tulin hankkineeksi sen kun yritin etsiä itselleni sopivaa jumppakuminauhaa katkenneen tilalle. ”Pilatesnauha” on tukevaa kumia, ja siihen on liitetty kunnon kahvat ja käyttöohjeetkin. Olen käyttänyt sitä nyt muutaman kerran.

Minulla on kotona paljon jumppavälineitä . Täytyy todeta, että eniten ehkä käytän niitä kaikkein yksinkertaisempia välineitä: jumppamattoa, käsipainoja, jumppakuminauhoja, -palloa ja foamrolleria.

Sen sijaan käyttöä ei ole löytynyt esim. pilatesrenkaalle (pilates ring). Haluaisiko joku?

*******

Tuleeko sinulle mieleen jumppavälineitä vuosien varrelta? Onko sinulla koskaan ollut jumppavälineitä tms., jotka olet piilotellut vierailta?

7 Replies to “Thigh master – jumppavälineitä ja nostalgiaa

 1. Mä en ole ollut kova välineurheilija, kun olen elänyt turhankin askeettisesti asenteella ”mitään en tartte”. Muistan kyllä lapsuudesta äidin jumppahimmelin, joka kiinnitettiin oven kahvaan ja siinä sitten ojenneltiin käsiä ja jalkoja neljään naruun kiinnitettynä. Mikähän sen laitteen pointti lopulta oli??

  Nyt omistan vaatimattomasti jumppamaton ja 1,5 kg:n käsipainot… jaa mutta onhan mulla myös, jos nämä liikuntavälineiksi lasketaan: eteisessä seisovat kävelysauvat; sykemittari, jota en vielä osaa käyttää; polkupyörän kilometrimittari, joka on ahkerassa käytössä.

  Oman kuntoiluprojektini myötä olen alkanu haaveilla tuosta askelmittarista, kuntopyörästä ja Wiistä kaikkine liikuntapeleineen (vaikka asun yksiössä enkä omista televisiota). Mikähän hankinta lopulta olisi kestävin? Pilates-renkaalla ei ole minkäänlaista kysyntää 🙂

 2. Se meillä ollut kapine oli sitten varmaan jumppahimmeli, koska se kuulostaa samalta kuin mitä minä muistan lapsuudestani.

  Sun välinevalikoima on jo lähtenyt lupaavaan kasvuun. 🙂 Sykemittarista sanoisin sen verran, että mulla vei 3 tuntia opiskella sen käyttöä ennen kuin sain tehtyä sillä mitään järkevää.. Onko sulla Suunto vai Polar?

  Älä hanki telkkaria: menee aivot muusiksi!

 3. Mulla on Polarin mittari, perusmalli, yhden maratoonarin ylijäämäkappale 🙂 Ensi viikolla olen saamassa opastusta sykerajoihin ja muuhun mittarin hyödyntämiseen. Odotan mielenkiinnolla, tuleeko siitä mun uusi kilometrimittarini, jota ilman en malta lenkkejäni tehdä!

 4. Kyllä tuli kaikenlaisia muistoja mieleen noista härpäkkeistä. Itse en omista tällä hetkellä kuin muutamat rikkinäiset käsipainot (talon edellisten asukkaiden jäljiltä!!!), pari jumppavideota (VHS) sekä kävelysauvat. Vaatehuoneessa lojuu tuollainen Gymstickin Body toning tube + workout DVD, jota en ole ikinä käyttänyt. Saat sen ilomielin jos haluat kartuttaa kokoelmaasi.

  1. Haa, piti tsekata Gymsticking kuvastosta sitä tuubia. Se kyllä kiinnostaa. Näyttää vähän siltä että mä olen ainoa meidän perheessä jolla on jumppaävälinekeräilygeeni. Kuinka sä olet pärjännyt ilman härpäkkeitä kun kuitenkin liikut?

   1. Härpäkkeitä ei tarvitse kun omistaa jäsenyyden liikuntakeskukseen. Sieltä löytyy kaikki mitä tarvitsee ja se tulee paljon kalliimmaksikin 😉 Kävin eilen tutustumassa omaan saliini, joka on muuttanut uusiin tiloihin omistajanvaihdoksen jälkeen. Se oli niin iso, että sinne voisi vaikka eksyä. Uskomatonta että täällä Pohojanmaalla voi olla jotain niin isoa!

    1. Mäkin kyllä vähän kadehdin Hannan jäsenyyttä. Hanna on jo ehtinyt käydä parilla ohjatulla tunnilla. Hyvä puoli kotona treenatessa on se, ettei tarvitse matkustaa erikseen liikuntapaikalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.