Kahvakuulatreenillä kuntoon kotona

kahvakuula
Kuulakokoelmani: 4kg, 6kg ja 8kg kahvakuulat

Kahvakuulatreeni taitaa olla nyt kuuminta hottia Suomessa, ainakin sen perusteella että monella Helsinkiläisellä kuntosalilla tarjotaan nyt ohjattuja kahvakuulatunteja. Kun pari vuotta sitten ostin ekat kahvakuulani, ei tunteja löytynyt paljon mistään.

Itsekin olen päässyt kahvakuulatreenin alkuun vasta nyt, koska polvivaivat estivät kahvakuulan heiluttamisen.

Polveni on kuitenkin nyt parempi, joten pari kuukautta sitten kaivoin esiin piskuisen 4 kilon kuulani ja aloin varovaisesti uudestaan harjoitella kahvakuulatekniikkaa. Onneksi mitään erityisiä ongelmia ei ole ilmennyt, ellei nyt lihasarkuutta oteta huomioon.

Kahvakuulatreeniä kotona

Toistaiseksi aion treenata kuulilla kotona, mutta jossain vaiheessa on pakko varmaan mennä tsekkauttamaan oma tekniikka jollakin koulutetun ohjaajan vetämällä tunnilla.

Oikean tekniikan oppimiseksi olen yrittänyt varustautua huolellisesti: hankin itselleni Amazonista Sarah Lurien kirjan Kettlebells for Dummies plus Lauren Brooksin kahvakuula dvd:n nimeltä ”Ultimate Body Sculpt and Conditioning with Kettlebells DVD with Lauren Brooks”.  Valitsin Lauren Brooksin dvd:n siksi, että hän osaa näyttää kahvakuulatekniikan todella hyvin.

Löytyyhän Youtubesta vaikka mitä kahvakuulavideoita, mutta Laurenin videot ovat parhaimmasta päästä. (Jos kiinnostaa, Laurenin videoita löytyy Youtubesta kbqueen-nimellä).

Sarah Lurien kirjan valitsin siksi, että se sai hyvät arvostelut Amazon-nettikaupassa. Ja kirja tosiaan on hyvä; se on selkeästi ja perusteellisesti kirjoitettu kirja kahvakuulan aloittelijoille. Siitä oppii asioita, joita videoista ei voi oppia.

Kahvakuulatreenini ovat sujuneet aika hyvin.

Ostin pari viikkoa sitten 6 kg kahvakuulan, koska neljän kilon kuulani alkoi käydä liian kevyeksi. Käytän jatkossa neljän kilon kuulaa liikkeisiin, joissa kuula pitää työntää yhdellä kädellä hartoiden yläpuolelle. En pysty työntämään surkeilla käsi- ja ylävartalon voimillani 6 kilon (puhumattakaan 8 kilon) kuulaa ylös, niin surkealta kuin se ehkä kuulostaa.

Olen edennyt harjoittelussa ubervarovaisesti ja tehnyt lyhyitä treenejä, koska minua ei yhtään huvita hankkia itselleni rasitusvammoja ja revähtymiä. Mottoni on: Better safe than sorry!

Luulen että heilautustekniikkani on tällä hetkellä melko kondiksessa, mutta olen vähän huolestunut rinnallevedosta. Opinko ikinä heilauttamaan kuulan niin, että kuula laskeutuu pehmeästi kyynärvarren päälle loppuasennossa? Pienellä kuulalla se vielä jotenkin onnistuu, mutta miten käy kun vaihdan kuulaa painavammaksi?

Tuntuu kummalliselta kirjoittaa kahvakuulaharjoittelusta suomeksi!

Miksi harjoitella kahvakuulilla?

En ole ihan varma missä ensi kertaa kuulin kahvakuulaharjoittelusta. Todennäköisesti törmäsin lajiin netissä pyöriessäni. Jotenkin vakuutuin siitä, että kahvakuulaharjoittelu on erinomaisen tehokasta ja hauskaa ja päätin kokeilla niitä itse.

Kahvakuulilla harjoitteleminen on tosiaan hauskaa. Kahvakuulatreeni peittoaa mennen tullen tylsän kuntosaliharjoittelun ja vielä parempi on, että sillä saa treenattua tehokkaasti keskivartalon lihaksia  ilman, että joutuu tekemään vatsalihasrutistuksia. Vatsalihasrutistukset ovat maailman tylsin lihaskuntoliike. 😀

Nyt pitää mennä jynssäämään lihaksia foamrollerilla. Kipeytin ne aika tehokkaasti eilisessä treenissä. 🙂

*******

Kysymys: Oletko koskaan kokeillut kahvakuulatreeniä?

2 Replies to “Kahvakuulatreenillä kuntoon kotona

  1. Edellisellä salillani kävin kerran kahvakuulatreeneissä. Oli tosi tehokkaan tuntuista, mutta en kokenut sitä ainakaan sen yhden kerran jälkeen omakseni. Ohjaajalla on tuossa kyllä suuri merkitys. Ehkä pitäisi kokeilla uudelleen.

    1. Mä tykkään kahvakuulailusta jostain syystä kovasti. Veikkaan että vedetty tunti saattaisi olla jopa mulle liian rankka ja siinä menisi sekin ilo. itsekseen harjoitellessa voi edetä omaan tahtiinsa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.