Tavoitemekko osa 2

[captionpix imgsrc=”https://satsinen.com/wp-content/uploads/2012/05/apple2.jpg” width=”240″]

Pari päivää sitten päätin kohdata tavoitemekkoni silmästä silmään.

Oli aika tarkistaa mistä kohtaa mekko puristaisi ja kuinka kovasti joutuisin loppuviikon paastoamaan mahtuakseni mekkoon mukavasti lauantaina.

Hämmästykseni oli suuri, kun mekko sujahti päälleni ongelmitta. Ja tämä siitä huolimatta, että mahan kokoon puristavat sukkahousut olivat vielä paketissa.

Yllätyin, sillä mitään kovin radikaalia en ollut ehtinyt tehdä tavoitemekkoon mahtuakseni.

Epäilenkin, että iloisen yllätyksen taustalla on arjen rytmittyminen uudelleen ja hyötyliikunnan lisääntyminen. Nykyään nimittäin käytän liikkumiseen muitakin kulkuvälineitä kuin autoa. Uskon, että nykynaista, tai ainakin minua, taitaa lihottaa eniten nykyajan moderni tekniikka ja muut tarjolla olevat mukavuudet. Joka paikkaan mennään autolla ja töissäkin vain istuskellaan toimistojakkaraan jämähtäneenä. Televisiosta tulee tauotta ohjelmia, jotka saavat jäämään sohvalle, sen sijaan, että tulisi tehtyä jotain hyödyllistä.

Nuorena kuvittelin pysyväni hoikkana erityisen hyvän aineenvaihdunnan ansiosta, mutta täytyy myöntää, että tuolloin myös liikuin paljon enemmän.

Sään salliessa kuljin pyörällä kouluun ja harrastuksiin. Kävin tanssitunneilla useita kertoja viikossa ja muina iltoina hääräsin hevostallilla. Kolmelta Tv-kanavalta tulevan ohjelmatarjonnan kohokohta taisi olla ritariässä, joka ei onnistunut vangitsemaan minua tunneiksi töllöttimen ääreen.

Lienee siis hölmöä syyttää nykykiloista pelkästään hidastunutta aineenvaihduntaa 🙂

Hyötyliikunnan ja zumbailun yhdistäminen auttoi minua pääsemään ihan huomaamattani tavoitemekkoni mittoihin. Toivottavasti hyvä vire jatkuu. Ja ellei jatku, niin aina voi turvautua kutistaviin sukkahousuihin!

2 Replies to “Tavoitemekko osa 2

  1. Ikävä tämmöinen antikliimaksi. 🙂 Sä olisit voinut saada ainakin näyttävän itkuraivarin jos mekko ei olisi mahtunut päälle edes sukkahousujen avulla.

    Olen samaa mieltä nykytekniikan turmiollisesta vaikutuksesta. Itse vaihdoin polkupyörän kävelyyn jotta saisin maksimimäärän hyötyliikuntaa.

  2. Onnittelut mekkotavoitteen saavuttamisesta!

    Mä kanssa vannon hyötyliikunnan nimeen. Kauppareissut teen kävellen lähimpään kauppaan ja hyvin harvoin käytän hissiä. Kolmas kerros on niin helposti saavutettavissa jalkaisin. Työmatkapyöräilystä tulee kyllä haaste, kun matka kasvoi 1,5:stä 8 km:iin. Toisaalta reitin suuret korkeusvaihtelut ovat sitä luokkaa, että varmaan voin armahtaa itseäni vaikka pyöräilisin vain 2-3 viikossa sen matkan!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.