Ihanat ruotsittaret

Käväisimme jokin aika sitten risteilyllä Tukholmassa. Yövyimme hotellissa aivan Stureplan aukion vieressä, jossa ruotsin ”kauniit, rikkaat ja rohkeat” kuulemma juhlivat ja shoppailevat.

Sukkuloidessani innoissaan loikkivien lasten kanssa perjantai-iltapäivän ruuhkassa kohti hotellia, en huomannut aukiossa itsessään mitään erityisen hienoa, mutta jotain erilaista ruotsalaisissa kyllä on.

Omasta mielestäni ruotsalaiset naiset ovat kiistatta tyylikkäämpiä kuin suomalaiset, eikä kaduilla muutenkaan tuntunut vaappuvan yhtä paljon ylipainoisia kansalaisia kuin Suomessa.

Kuva: Flickr / sebilden

Tyylikkyys selittyy helposti seuraavilla tekijöillä.

Ruotsi on paljon lähempänä kesäisen lämmintä Keski-Eurooppaa kuin Suomi, paremmat säät sallivat juoksentelun kesähepenissä ja korkokengissä pidempään kuin meillä Suomessa, jossa syksyinen sade ja tuulen tuiverrus alkaa viimeistään elokuun puolivälissä, jonka jälkeen ei tee mieli kietoutua muuhun kuin mahdollisimman lämpöiseen villapaitaan.

Keskeisestä sijainnista johtuen myös uudet muotivirtaukset saapuvat naapurimaahamme vikkelämmin, ja ne myös omaksutaan nopeammin. Suomessa taas pidämme tiukasti kiinni hyväksi havaituista trendeistä… reiteen kuin reiteen mahtuvista trikoolegginsseistä luovumme vasta, kun kaupat lopettavat niiden myymisen!

On kuitenkin vaikea keksiä selitystä sille, miksi ruotsalaiset naiset ovat meitä hoikempia?

Mies pyöritteli silmiään tukholmalaisessa ruokakaupassa, jossa karkki ja sipsi valikoima oli hyvin suppea verrattuna kotimarkettimme massiivisiin rivistöihin. Myös jätti-jumbo-mega ja maxi-koon karkki- ja sipsipussit puuttuivat hyllyistä kokonaan. Miksi ihmeessä meillä Suomessa karkkipussin koko vain kasvaa? En päässyt missään kurkistelemaan ruotsalaisneitosten ruokalautasille, mutta voin kuvitella olleeni laivan buffetissa ainoa aikuinen, joka kurvasi alkuruokapöytien salaattien ohitse suoraan pääruoan kimppuun!

Ehkäpä naapurimaamme naisten hoikkuus johtuu vain siitä, että he ovat pieniluisempia, tai heillä on parempi valikoima vaatekauppoja, joista ostaa pyöreänkin vartalon päälle loistavasti istuvia vaatteita 🙂 Ja ehkäpä Tukholma ei ole oikea paikka analyysin tekemiseen.

Jenkkakahvaiset perheenäidit ja höttöruokahyllyjen täyttämät supermarketit taitavat sijaita jossain muualla kuin Tukholman Stureplanilla.

One Reply to “Ihanat ruotsittaret”

  1. Joo, Suomen huonompi sää voisi selittää ainakin paksumman rasvakerroksen. 🙂 Tyylistä en osaa sanoa mitään kun en ole hetkeen käynyt Ruotsissa.

    Ei se Sture Plan kyllä tuon yhden kuvan perusteella näyttänyt kovin ihmeelliseltä. New Yorkissa näkyi kyllä niin muodikkaasti pukeutuneita naisia, että olisi varmaan tullut kamala alemmuuskompleksi jos olisi joutunut olemaan siellä kauemmin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.