Rennosti eroon kesäkiloista

Syksy on selvästi tullut, ja on aika unohtaa kesä ja vetelehtiminen!

Tänä aamuna hyppäsin rohkeasti vaakaan ja kohtasin sen ikävän tosiasian, (jonka kiristävät vaatteet jo olivat kertoneet) että kesäpainoa on kertynyt muutamia kiloja. Positiivista on se, että tilanne ei kuitenkaan ole yhtä paha kuin viime syksynä, jolloin astelin vuosien tauon jälkeen aktiiviliikkujien keskuuteen. Tuolloin painoa oli vielä pari kiloa enemmän.

Uskaltauduin jo viime viikolla ensimmäisen kerran balletoneen, ja huomasin, että suurin osa toverikuntoilijoista vielä kirmaili kesälaitumilla ja salissa oli runsaasti tilaa ähistä ja hikoilla.

Tänään zumbassa jumppasali jo pullisteli kesäkilojen karistajista ja uuden elämän aloittajista. Jostain kumman syystä me nykynaiset tunnumme olevan laihdutuskuurilla kaiken aikaa. Täytyy karistaa kesäkilot tai sulattaa joulukinkku, täytyy päästä rantakuntoon, ja rantakunnosta sitten pamahdetaan kesäherkkujen avulla taas laihdutuskuntoon. Tulee mietittyä, onko touhussa loppujen lopuksi mitään järkeä?

Järkeä olisi siinä, että jakaisi herkuttelun tasaisesti koko vuodelle, eikä lähtisi kesän tai joulun viettoon varta vasten kiloja keräämään!

Viime syksynä asetin itselleni joitakin hauskoja tavoitteita, halusin muun muassa tehdä spagaatin kesään mennessä, ja olin aikeissa ostaa salaattilingon. No, spagaatti ei edelleenkään onnistu, sillä en ole juurikaan jaksanut venytellä, ja salaatin kuivaaminen on taloudessamme edelleen hankalaa. Päätin, että tänä syksynä en aseta itselleni selkeitä tavoitteita. Ei kiloja, joita karistaa tai tavoitemekkoa, johon puristautua.

Jos tavoitteena ei ole laihtuminen ja herkuttelun lopettaminen, ei joulukinkun ahtaminen tai grillimakkarasta nauttiminenkaan ehkä tunnu niin välttämättömältä 🙂

One Reply to “Rennosti eroon kesäkiloista”

  1. Se on itse asiassa aika hyvä saavutus, että olet nyt pari kiloa kevyempi kuin viime vuonna. Suuri osa ihmisistä vain paisuu vuosi vuodelta… Eikä siinä ne laihduttelut välissä paljon paina.

    Joo syksy on selvästi alkanut. Mäkin olen jo katsonut työväenopiston esitteestä lattaritanssikurssin jolle haluaisin osallistua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.