Pientä pudotusta

meter belt slimming isolatedTästä tulee varmaan tosi sekava kirjoitus tällä kertaa.

Ensinnäkin minulla on vaihteeksi ilouutisia puntarilta: olen muutaman kuukauden aikana laihtunut hiljakseen 3.8 kiloa. (73.4 kg à 69.6kg) Laihtumistahtini on ollut n. kilo kuukaudessa sen jälkeen kun aloitin punnitsemisen. Laihtuminen on ihan sen ansiota, että viime kuukaudet ovat olleet elämässäni aika tasaista aikaa. Ei ole ollut suuria stressinaiheita.

Superdieettien ja suurimpien pudottajien maailmassa tämä on varmaan jokseenkin säälittävä tulos.

Eniten olen innostunut siitä että painonpudotus näkyy jo ulkonäössä. Poskeni eivät ole ollenkaan yhtä pulleat kuin kamalassa halonhakkuukuvassa ja minulla on jo jonkinlainen pieni vyötärönalku olemassa. Uusia vertailukuvia en ole jaksanut ottaa, mutta otan varmaan jossain välissä.

******

Seuraava aihe menee valituksen puolelle.

Minulla on sormenpääihottuma (pulpitis) mikä tarkoittaa sitä että sormien iho ”hilseilee” ja välillä niihin tulee itsestään kivuliaita halkeamia. Tosin ihottumaa löytyy myös vasemman käden rystysistä, ja kyynärpäätkin ovat kuivat ja kutisevat.

Kivuliaat halkeamat eivät ole ainoa ongelma, vaan kädet ovat välillä myös kauhean näköiset. Frankensteinin kädet.

Aluksi yritin hoitaa ihottumaani kotikonstein. Olen kokeillut apteekin useita apteekin perusvoiteita ja hieronut käsiini purkkikaupalla vaseliinia (se imeytyy yllättävän nopeasti). Välillä luulen että vaiva menee pois, mutta sitten se taas alkaa uudestaan. Ehkä vaivalla on jonkinlainen sisäinen sykli?

Joululomalla äiti patisti minut lääkäriin kun esittelin kamalia käsiäni. Lääkäri oli sitä mieltä kyse on kuivasta ihosta ja määräsi minulle vahvaa kortisoinivoidetta, salisal-voidetta ja käski minun lisäksi käyttää parafiiniöljyä (vauvaöljyä) ihon kostuttamiseen. Aluksi näytti siltä että hoito tehoaa, mutta sitten halkeamia alkoi taas ilmestyä sormiin. Prkl!

Salisal-vaseliini oli kuitenkin erinomainen löytö, se tehoaa tosi hyvin jalkapohjien kovettuneeseen SALISAL_mihoon. Se on taipumus, jonka olen perinyt äidiltä. Hei äiti! 🙂

Netissä sanottiin, että vaiva on yleinen keski-ikäisillä naisilla ja että se voi kroonistua. Näen jo itseni lotraamassa erikoisvoiteiden ja vaivaöljyjen kanssa seuraavat 40 vuotta…

******

Niin monessa paikassa on jauhettu avokadopastasta, että minäkin aion kokeilla sitä. Löysin reseptin Pastanjauhantaa-blogista.

Aion tehdä avokadopastasta köyhän miehen version: juustoksi saa kelvata pelkkä Parmesan-juusto, en aio hankkia pecorinoa sitä varten. Oliiviöljyn korvaan rypsiöljyllä, koska se on halvempaa ja tykkään siitä muutenkin enemmän.

Sitten pitää löytää vain sopiva kypsä avokado. 🙂

2 Replies to “Pientä pudotusta

  1. Hi Satu! First of all, losing 4 pounds on a petite person is like losing 6 pounds on a larger body–which everyone thinks is good. I’m glad you can see it. That should motivate you.

    Regarding dryness, I spend about $40 on lotion and body butters per winter–just for me. I slather at least an ounce of lotion on immediately after each bath. Body butter goes on my heels and elbows before bed. I have a special hypoallergenic lotion for my face. I don’t think my dryness is due to my age. I’ve always been a dry scaly person in the winter.

    🙂 Marion

  2. It’s even better than that, Marion! 3.8 kg is 8.3 lb in pounds.
    I’ve never had dry skin before, my skin started getting drier just few years ago.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.