Ma-ri-naa

Ruma kuva arganöljypullosta.
Ruma kuva arganöljypullosta.

Marinan syyt ovat seuraavat: hintojen nousu ja vanheneminen.

Hintojen nousu

Joka kerta kun menen kauppaan, hinnat ovat nousseet. Pussi Royal Gala –omenoita maksoi varmaan kuukausi sitten 2,25 euroa. Nyt se maksaa jo 2,45 euroa.

Pari päivää sitten menin kauppaan ja meinasin saada kohtauksen kun 80 gramman pussi Sallisen manteleita maksoi 1,39 euroa 1,2 euron sijasta. Siis 15%:n  hinnankorotus yhdellä iskulla!

Tämä ei liity mitenkään hintojen nousuun mutta on myös tosi kamalaa että appelsiinisesonki lähestyy loppuaan. Se on melkein yhtä kauheaa kuin vahingossa ostamani happamat appelsiinit. Aamiaiseni meni melkein pilalle kun iskin sellaiseen hampaani.

Takaisin hintojen nousuun.

Hinnat nousevat sellaista tahtia että joudun kohta miettimään mitä sieltä kaupasta voi oikein ostaa, koska tuloni eivät lisäänny samassa tahdissa hintojen nousun kanssa. Rupesin jo syömään aamiaiseksi kaurapuuroa koska se on halvempaa kuin mysli. Seuraavaksi rupean kai etsimään halvempia manteleita. Jos kesästä tulee lämmin, voin panna parvekkeelle salaatteja ja yrttejä.

Tällä tahdilla minusta tulee kaupunkiviljelijä.

 

Vanheneminen on ikävää

Minulla on ollut aina rasvaisuuteen taipuvainen iho ja tukka mutta kaikki muuttui kun vaihdevuodet alkoivat 41-vuotiaana.

Nyt ihoni on niin kuiva että sormien iho halkeilee itsestään. Käteni ovat niin rumat että minun pitäisi ruveta käyttämään (mustia satiini)hansikkaita aina kun liikun kodin ulkopuolella.

Kyynärpääni ja kehräsluuni ovat vähän väliä ruvella koska en malta olla raapimatta niiden kuivaa ja kutisevaa ihoa.

Minusta on tullut myös perusvoiteiden suurkuluttaja; olen jo käynyt läpi aika monia merkkejä mutta ainakaan toistaiseksi en ole löytänyt voidetta joka oikeasti auttaisi ihon kuivuuteen (Ceralan Plus on aika miellyttävää).

Povaan itselleni kutisevaa loppuelämää.

Keskiviikkona hermostuin kuivana harottavaan tukkaani niin paljon että ostin kemikaliostapullon Argan-öljyä. Sitä kuulemma käyttävät Marokon berberinaiset suojatakseen hiuksiaan aavikon kuivuudelta ja kuumuudelta.

Ehkä se tehoaa munkin hiuksiin. Niiden pitää kestää koko talvi kuivaa keskuslämmitysilmaa  ja pipon sisällä hautomista.

On vanhenemisessa tietysti hyvätkin puolensa, kuten se että minulla on jo sentään jotain suhteellisuudentajua. (Murkkuikäisenä elämä on surkeimmillaan: silloin ei voi tehdä mitään koska mitä kaveritkin siitä ajattelisivat)

Luulen että tässä on tarpeeksi valitettavaa tälle päivälle. Menen ihailemaan öljyn elvyttämää tukkaani. 🙂

4 Replies to “Ma-ri-naa

 1. Itse ajattelin pari päivää sitten ruokakaupassa, että taidan ryhtyä kasvissyöjäksi, koska liha (ja toki kaikki muukin) alkaa olla järkyttävissä hinnoissa. Kun 400 grammaa jauhelihaa maksaa 4,50€ niin ei voi enää oikein muuta kuin nauraa. Eikä hintojen nousulle näy loppua. Pitäisiköhän ryhtyä hamstraamaan kaurapuuroa kaappeihin? Se voi kohta olla ainoa tuote, johon ihmisillä on varaa 🙂

  1. Sun pitää ruveta jatkamaan jauhelihaa soijasuikaleilla tms, se kuulemma toimii hyvin. Mun pitää ruveta kohta tosissaan miettimään mistä kaikeista voisin säästää. Kaurapuurosta saa kyllä aika hyvää kunhan syö sitä esim hillosilmän kanssa. 🙂

 2. Vastaisku kalliille myslille voisi myös olla myslin teko itse. Sen hintaan voi vaikuttaa sillä, kuinka paljon ja kuinka eksoottisia aineksia käyttää ja mistä ne ostaa, mutta veikkaan, että kilohinta itse tehdyllä jää silti reippaasti teollisia valmisteita alemmaksi.

  On mukavaa ja järkevää kasvattaa itse ainakin osa ruuastaan. Minun mökkikasvimaallani ovat parhaiten menestyneet salaatit, persilja, minttu ja kesäkurpitsa. Kaikkia näitä pystyy kasvattamaan parvekkeella, kunhan muistaa, että kesäkurpitsa tarvitsee paljon vettä eli sitä ei voi jättää pitkäksi ajaksi oman onnensa nojaan. Jos ei jaksa esikasvattaa itse, taimia saa torilta ja puutarhakaupoista.

  Tähän on ihan pakko kertoa juttu, jonka kuulin radiosta vuosia sitten. Toimittaja kyseli kauppapuutarhurilta, eivätkö kotipuutarhurit ole hänen kilpailijoitaan. Siihen puutarhuri:
  ”Päinvastoin, he ovat parhaita asiakkaita! Ensin he ostavat siemenet, sitten vähän myöhemmin he tulevat ostamaan taimet, ja lopulta he ostavat valmiit tuotteet.”

  Vanheneminen ei ole hassumpaa, kun ottaa huomioon, mikä olisi sen vaihtoehto. Suhteellisuudentajun ja suvaitsevaisuuden kasvamisen minäkin laskisin vanhenemisen parhaiksi puoliksi. Olen oppinut, että joka asiaa voi perustellusti katsoa vähintään kahdesta näkökulmasta, eikä mielipideasioissa ole ”oikeaa” eikä ”väärää”. Olen myös oppinut, ettei joka asiaan kannata reagoida ja ruveta inttämään vastaan. Vaikenemalla pääsee joskus helpommalla.

 3. Paluuviite: Hurmaava arganöljy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.