Rennosti rantakuntoon?

Summer timeJos haluaa uutta virtaa laihdutusprojektiinsa, niin kannattaa ehdottomasti piipahtaa ruokatunnilla vaatekauppaan kokeilemaan bikineitä ja muita kesähepeneitä. Kotipeilistä katsottuna on joskus jopa näyttänyt siltä, ja vaakakin on sen todistanut, että kiloja on lähtenyt ja jonkinlaista kiinteytymistäkin on tapahtunut, mutta kaupan peilissä möllöttää näköjään edelleen broilerinkalpea ilmestys, jolla on liikaa lihaa aivan väärissä paikoissa.

En kuulu niihin kuntoilijoihin, joiden mielestä parasta liikkumisessa on hyvän olon tunne, jonka saa juoksulenkin tai hikijumpan jälkeen. Täytyy tunnustaa, etten myöskään kuntoile pelkästään siitä syystä, että olisin terveempi tai välttäisin huonokuntoisen kohtaloksi koituvat vaivat. Toki näilläkin seikoilla on merkitystä, mutta eniten minua motivoivat ulkonäköön liittyvät asiat. Se, että pieneksi jäänyt vaate sopiikin taas päälle, tai pitkään kiristäneet housut eivät pysy päällä edes vyötä kiristämällä ja tietenkin se, että peilistä näkyy kaunis vyötärön kaari, eikä holtittomasti hyllyvä jenkkakahvarivistö.

Tänä keväänä olen kuntoillut todella ahkerasti kaikista kiireistäni huolimatta. Ahkeran uurastuksen jälkeen olisi tietenkin mukavaa huomata, että kesän kynnyksellä on ainakin melkein rantakunnossa. Jostain kumman syystä en kuitenkaan näyttänyt kaupan peilissä yhtään siltä, että voisin tulevana kesänä ylpeänä juosta lasteni perässä hiekkarannalla.  Mikä neuvoksi? Lisää treeniä? Lisää salaattia? Vai voiko tämän ikäinen enää edes kiinteytyä riittävästi, olenko mahdottoman tehtävän edessä?

Kovin paljon enempää en jaksa treenata, enkä halua syödä kovin paljon enempää salaattia. Nykyään melkein kaikki on kuitenkin  ostettavissa. Auttaisiko, jos ottaisin vaikkapa ruiskurusketuksen? Ruskettunut läskihän näyttää aina paremmalta 🙂

2 Replies to “Rennosti rantakuntoon?

  1. Mä luulen että vika on suurimmaksi osaksi sovituskoppien valoissa. Niissä on jotain sellaista mikä saa kenet tahansa tyytymättömäksi ulkonäköönsä. 🙂 Olen itse poistunut aika monta kertaa vaatekaupasta ilman ostoksia vain sen takia koska näytin mielestäni niin kamalalta.

    Luulen että rantakuntoon pääseminen ei enää onnistu ainakaan rennosti. Anette Palssan blogautuksesta löysin hyviä kysymyksiä niille, jotka miettivät muutaman kilon pudottamista. http://pullapoliisi.blogspot.fi/2013/04/pari-kiloa-pois.html

  2. Kyse voi olla myös siitä, että näytät hyvältä kenen tahansa muun mielestä, mutta omissa silmissäsi et. Ylenpalttinen itsekriittisyys on tyypillistä naisille, eikä se ole mikään ihme, kun nykyinen kauneusihanne on niin tolkuttoman laiha.

    Oletko lukenut Caitlin Moranin kirjan ”Naisena olemisen taito”? Jos et, suosittelen lämpimästi alkupuolen lukuja, joissa käsitellään ulkonäköongelmia ja painohysteriaa.

    Itseinho ei minusta ole kovin hyvä motivaattori siihen, että kohtelisi ainukaista kroppaansa hyvin. ”Dieetit vaihtoon” -ohjelmassa hieronnassa käynyt anorektikko kertoi miettineensä, mitä hän on tehnyt ansaitakseen jotain niin hyvältä tuntuvaa. Itseinho on tuhoava tunne, varokaa sitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.