Salsaa ja treeniä

salsaope - Copy_330x423Tällä viikolla alkoivat sekä kuoroharjoitukset että salsa, kuten myös kauan odottamani ”tehotreenit”.

Aloitin kuitenkin lempeästi eli tein lihaskuntotreeniä kaksi kertaa viikossa. Ensi viikolla nostan treenien määrän kolmeen kertaan viikossa ja jossain vaiheessa lisään mukaan pari lyhyttä hiit-treeniä.

Olinkin ihan unohtanut kuinka rankka puolentoista tunnin salsa-tunti voi olla, tosin rankkuus selittyy varmaan  osaksi pitkällä tauolla ja kahdella flunssalla. Tällä kertaa kertasimme lähinnä salsan askeleita ja käännöksiä.

Otin mukaani pienen huivin jonka sain Teneriffan tuliaisina äidiltä ja isältä ja sidoin lantiolle. Olisin sitonut sen vyötärölle, mutta minulla ei oikeastaan ole tällä hetkellä vyötäröä, ainoastaan sellainen suora pötkö. 🙁

Joku uusi miespuolinen salsaaja tiedusteli mihin huivia tarvitaan ja kerroin, että suojautumiseen. Kun tyyppi vielä kyseli miltä sillä oikein suojaudutaan, jouduin selittämään että miehiltä. 🙂 Rumbassahan mies saattaa tehdä ns. kosintaeleitä (rokottaminen) naispuolisen tanssijan suuntaan, jolloin naiset suojaavat itseään (lue sukuelimiään) joko huivilla tai muuten.

Kuvassa on salsaopettajamme Matias.

Minua vähän harmitti että  muistin harjoitella mambo-askeleita tauon aikana vain muutaman kerran. Lantion liike ei oikein vieläkään luonnistu mambo-askeleen aikana.

Blogisti maistaa omaa lääkettään

Tein pari viikkoa sitten listan epäseksikkäistä elämäntapamuutoksista, ja päätin että minulla on itselänikin hyvä syy terästäytyä ja panostaa niiden muutosten tekemiseen joita en ole vielä toteuttanut.

Se tarkoittaa sitä, että rupesin maanantaina pitämään ruokapäiväkirjaa (muutos #1). Olen myös kiinnittänyt erityistä huomiota syömisen etupainotteisuuteen ja siihen, että ateriavälit eivät venyisi liian pitkiksi (muutos #5).

Etupainotteisuuden tarkistin Kiloklubin laskuria käyttäen.

Kiloklubissa on 5 ”reikää” päivän aterioille ja suositukset menevät näin: Aamiainen (20% päivän kaloriesta), lounas (40% päivän kaloresita), välipala (7% päivän aterioista), päivällinen (26% päivän aterioista) ja iltapala (7% päivän aterioista).

Laskin että jos syön 1700 kaloria päivässä, aterioiden kalorit menisivät suurin piirtein näin:

  • aamiainen 340 kcal
  • lounas 680 kcal
  • välipala 120 kcal
  • päivällinen 442 kcal
  • iltapala 120 kcal

Lounas on siis päivän isoin ateria. Jos en välillä tarkista miten asiat sujuvat, rupean helposti syömään päivällä liian kevyesti.

Torstaita lukuunottamatta (olisi pitänyt syödä tukevammin ennen kuoroharjoituksiin menoa) asiat ovat sujuneet hyvin eikä ole ollut ruokahimoja.

Olen tehnyt myös ensimmäisen mielenkiintoisen havainnon ruokapäiväkirjan perusteella: papukeitto pitää nälkää todella hyvin! Se ei kai ole mikään ihme – pavuissa on sekä proteiinia että kuituja, mutta ne ovat silti ”kevyttä” syötävää.

*******

Sunnuntain huipennus on muuten kauan oddottamani kolmas tuotantokausi Uusi Sherlock –sarjasta. Klo 20:15 aion liimautua television eteen enkä anna minkään häiritä itseäni! 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.