Täydellisten farkkujen metsästys

taydelliset-farkutTässä blogissa ei varmaan ole kirjoitettu mistään vaatekappaleesta yhtä paljon kuin housuista eli farkuista ja niiden metsästämisestä.

Rintaliivit ovat ainoa vaatekappale, joka herättää edes likimain samanlaisia intohimoja. 🙂

*******

Täydellisten – tai edes kohtuullisen hyvin istuvien farkkujen etsiminen oli minulla viimeksi edessä pari kuukautta sitten. Talsin päättäväisesti samoilla farkuilla lähes vuoden kunnes ne yhtenä päivänä sanoivat krits ja haaroihin ilmestyi ammottava aukko. Mittailin reikää ja totesin sen olevan noin kolmen kämmenen levyinen, joten housuostokset olisivat väistämättä edessä.

Sopivien farkkujen etsiminen ei varmaan ole temppu eikä mikään jos on väljä budjetti, loputtomasti kärsivällisyyttä eikä piittaa siitä korostaako senhetkinen farkkumuoti kantajansa parhaita puolia vai ei.

Koska olen lyhytjalkainen ja omppuvartaloinen, etsin farkkuostoksilla suoria tai lahkeesta lievästi leveneviä farkkuja jotka eivät saa minua näyttämään alapäin suippenevalta pingviiniltä tai porkkanalta.

Juuri tällä hetkellä edellä kuvattujen farkkujen löytäminen on pienoinen ongelma.

Aloitin uusien farkkujen etsimisen tutkimalla nettikauppoja, ja niitä selaillessani rupesin ihmettelemään mielestäni harhaanjohtavaa housujen luokittelua. Straight-kategoriaan laitetut farkut näyttivät epäilyttävän porkkanamallisilta (nilkkaan suippenevat). Stockmannin verkkokaupasta löytyi sentään jokunen oikeasti ”suora” farkku.

45-vuoden ikään mennessä olen tietenkin kehittänyt omat keinoni löytää hyvin istuvia farkkuja.

Jostain syystä farkut jotka istuvat parhaalle ystävälleni – jolla sattuu olemaan päärynävartalo – istuvat yleensä hyvin myös minulle. Muistan vieläkin Henkan ja Maukan suorat farkut jotka sain ystävältäni ja jotka korostivat parhaita puoliani juuri niin kuin kuuluukin. Itse asiassa kävin pari vuotta Henkassa ja Maukassa vain tutkimassa housuvalikoimaa nähdäkseni olisiko samalla kaavalla tehtyjä housuja myynnissä.

En ole nänyt niitä myynnissä pitkään aikaan.

 *******

Uudet likimain täydelliset farkut löytyivät UFF:in tasarahapäiviltä 2 eurolla.

En ollut mitenkään odottavaisella tuulella ahtautuessani sovituskoppiin 10 farkun kanssa. Todennäköisyys että löytäisin hyvin istuvat farkut tuntui mitättömän pieneltä, mutta olin valmis ostamaan edes jotenkuten istuvat farkut revenneiden tilalle.

Sen tähden olinkin yllättynyt kun totesin mustia farkkuja kokeillessani että ”Nämähän sopivat minulle kuin valettu”. Kyseessä ovat mustat, kauniisti viimeistellyt Amalian farkut. En ole ikinä kuullutkaan Amaliasta, mutta joku siellä osaa tehdä farkkuja jotka pukevat minua!

Aion käydä jatkossakin UFFissa tekemässä löytöjä.

Kysymys: mikä vaatekappale aiheuttaa sinulle eniten  päänvaivaa?

P.S. Tiedätkö mitään Amalia-vaatemerkistä? Missä sitä myydään?

2 Replies to “Täydellisten farkkujen metsästys

  1. Kengät, ehdottomasti. Jalkani muistuttavat lähinnä ankan räpylää, joten on ihan mahdoton löytää kenkiä, jotka a) istuvat jalkaan b) näyttävät hyvältä ja c) eivät sisällä nahkaa. Muutama hyvä löytö on tehty tässä vuosien varrella, mutta sitten onkin aina suru puserossa, kun hyväksi haivatut kengät täytyy päästää eläkkeelle.

    1. Hei Elina! Kengistä pysyisin varmaan kirjoittamaan ainakin yhden postauksen. Minulla on pienet jalat jotka suippenevat kantapäätä kohden enkä voi käyttää esim. ballerinatyyppisiä avoimia kenkiä koska ne tippuvat jalasta… 🙂

      Fiksuin tapa selvitä olisi varmaan ostaa useampia kappaleita tiettyä vaatekappaletta kun löytää hyvän, mutta se vaatii tietysti sitä että rahaa on riittävästi…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.