Jäähyväiset herkuille

Olen nyt jumpannut säännöllisesti vähintään kaksi – kolme kertaa viikossa. Huomaan, että joistakin paikoista nahka on kiristynyt; orastava kaksoisleuka on kadonnut, eivätkä allit enää heilu niin iloisesti. Olo on pirteämpi, mutta edelleenkin tiirailen otsa kurtussa vatsanahkaani, jota maan vetovoima vetää puoleensa.

Vaikka uhmakkaasti väitin, että en koskaan tule luopumaan pizzoistani, pastoistani ja perjantai sipseistäni, olen joutunut vähitellen toteamaan, että todennäköisesti näistä herkuista on sittenkin luovuttava. Ainakin siinä tapauksessa, että todella haluan litteän vatsan.

Jos minulla olisi aikaa ja energiaa liikkua seitsemänä päivänä viikossa, ehkä liikunta todella tekisi kaiken työn…mutta olen perheenäiti, jonka elämä sisältää paljon istumista ja hyötyliikunnan sovittaminen päivärutiiniin tuntuu hankalalta. En näe itseäni taittamassa työmatkoja polkupyörällä, sukkuloimassa läpi aamu- ja iltapäiväruuhkien lapset pyörävaunussa perässäni.

Tällä viikolla sain toisenkin hyvän syyn tarkastella omia ja mieheni ruokailutottumuksia.

Alkuviikosta mieheni sai pahan lihaskrampin selkäänsä, ja on kulkenut vinossa koko viikon. Katsottuani kuinka mies on punnertanut sohvalta pystyyn kuin huonosti liikkuva eläkeläinen, en voinut olla lopulta toteamatta, että pieni treeni ja ruokavalion tarkistus ei olisi pahitteeksi hänellekään Ehdotin, että myös hän voisi yrittää päästä kanssamme ”rennosti kuntoon”. Nähtäväksi jää, tarttuuko mies haasteeseen.

Mutta miten tästä eteenpäin? Ryhdynkö karppaajaksi vai painonvartijaksi? Smoothie-harrastajaksi kenties…Miten ruokavaliota muutetaan oikealla tavalla?

Viimeksi kun vähän laihduttelin, ilmestyi kasvoihini valtava määrä finnejä, joka kuulemma oli selvä merkki siitä, että sain liian vähän rasvoja!

4 Replies to “Jäähyväiset herkuille

 1. Mä en varmaan ikinä pääse eroon omasta kaksoisleuastani ja allitkin heiluu iki-iloisina. 🙁

  Joo, jos sun iho kärsi laihduttamisesta, syynä todennäköisesti oli että sä siivosit liiankin hyvin rasvat ruokavaliosta. Iho tarvitsee rasvahappoja! En tietysti tarkkaan tiedä mitä muutoksia sä teit, joten en voi olla täysin varma…

  Painonvartijoihin liittyminen ei muuten enää taida olla mahdollista, mun mielestä ne lopetti jokin aika sitten toimintansa Suomessa. Oli varmaan tullut markkinoille liikaa kilpailijoita kuten Keventäjät, Kiloklubi, Extravaganza jne.

  Jos haluat laihduttaa fiksusti ja niin että se on terveellistä, mä suosittelen Kiloklubin palvelua. 🙂

  1. Ehkäpä katsastan tuon kiloklubin palvelun. Tarkoituksena on nimenomaan karsia ruokavaliosta kaikki turha “höttö” pois. En usko, että voin hirveän montaa kiloa laihtua, mutta ehkä muutama kilo olisi mahdollista puristaa pois tekemällä ruokakaupassa oikeita valintoja…

 2. Mun on vaikea neuvoa ruokavalioasioissa, kun syön aika paljon sellaista, mitä tekee mieli. Onneksi mieliteot kohdistuvat nyt liikunnan lisäämisen jälkeen pääasiassa vihanneksiin ja hedelmiin 🙂 Olen syömättä sellaista, mistä tulee “krapula”, kuten peruna ja irtokarkit.

  Annoskoot ovat myös tärkeitä. Lautasta pienentämälläkin saattaa saada tuloksia. Luonnostaan pieniruokaiselle sihtikurkulle työpaikkalounas sopii hyvin Teema-sarjan leipälautaselle (halkaisija 17 cm) 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.