Yksi hyvä tapa alulle heinäkuussa

良い姿勢Otin parin viikon loman bloggaamisesta ja nyt olen takaisin entistä ehompana.

Rajallisen budjetin takia ”lomaani” ei sisältynyt ulkomailla reissaamista – kohokohta oli se kun kyläilin juhannusviikonloppuna parhaan ystäväni ja hänen miehensä luona Tuusulassa.

Maalla oli kivaa. Rikki opetti minulle golfin peluun ja ukulelen soiton (!) alkeet. Pääsin sen verran jyvälle golfista että saatan ymmärrän juuri ja juuri miten siihen voi jäädä koukkuun. Golf on kuin mahjong, tylsää ja keskittymistä vaativaa. Ei sovi aksöniä kaipaaville. 🙂

Rikki soittaa kitaraa joten esittelin Rikille kuorosta kertyneitä nuotteja. Hetken nuotteja tapailtuaan Rikki rupesi ihmettelemään miksi kaikki meidän laulumme ovat niin mollivoittoisia. Yritin selittää jotain suomalaisesta kulttuuriin kuuluvasta melankolisuudesta. Itse en ollut huomannut lauluvalikoimassamme mitään erikoista.

Onneksi Rikki ei osaa niin hyvin suomea että olisi ymmärtänyt Kaikk ilot mie unohin –biisin sanoja. 🙂

Pitääpä kertoa kuoronjohtajalle että repertoaariin tarvitaan myös iloisia sävellyksiä.

 *******

Kuukausi vaihtui joten nyt on aika panna uudet haasteet alulle.

Heinäkuun haasteeni on hyvin vaatimaton: haluan panna alulle yhden hyvän tavan. Niska- ja hartiaseutuni pysyvät nykyään kohtuullisessa kunnossa kehonhuollon ja voimaharjoittelun ansioista, mutta kivuton tulevaisuus jäänee haaveeksi niin kauan kuin istun päivittäin tietokoneella hartiat lysyssä ja niska kenossa.

Aion toteuttaa haasteen Kaizen-periaatetta hyväksi käyttäen eli aloitan niin pienestä muutoksesta ettei se ei a) aiheuta sisäistä vastarintaa ja b) sen toteutuminen on takuuvarmaa.

Käytännössä tavoitteeni on, että kohennan asentoani kerran päivässä silloin kun huomaan istuvani lysyssä. Yksi kerta päivässä on tarpeeksi, useampi kerta on bonusta.

Olen toki aikaisemminkin yrittänyt parantaa tapa-asentoani mutta olen aina palannut vanhoihin huonoihin tapoihin. Toivon että olen heinäkuun loppuun mennessä jo pitkällä hyvän ryhdin omaksumisessa.

Tänään olen laskelmieni mukaan kohentanut ryhtiäni ainakin 5 kertaa. Siitä se lähtee..

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.