Jumppaliikkeitä pilatesrullalle

blue foam roller pilates woman sport gym fitness yogaPilatesrullaa käytetään nykyään paljon kehonhuollossa, mutta sitä voi toki käyttää myös perinteisenä jumppavälineenä.

Jos kaipaat tietoa pilatesrullan käytöstä kehonhuollossa ja oikeanlaisen pilatesrullan valinnasta, lue tämä artikkeli.

Pilatesrulla toimii samalla periaatteella kuin iso jumppapallo – koska se on epävakaa, se pakottaa käyttäjän aktivoimaan keskivartalon asentoa ylläpitävät lihakset.

Monet jumppaliikkeet ja venytykset voi tehdä lattian sijasta pilatesrullalla.

Esim. lankun haastavuutta voi lisätä asettamalla kyynärvarret rullan päälle lattian sijasta. Samoin monet perinteiset vatsalihasliikkeet kuten vatsarutistukset voi tehdä rullalla maaten, kuten myös lantionnostot.

Yksi suosikkiliikkeistäni on lonkankoukistajien venytys pilatesrullalla (ks. video alla). Venytyksessä pilatesrulla asetetaan lantion alle, vedetään toinen polvi rintaa vasten ja annetaan vastakkaisen jalan reiden painua lattiaa kohti niin että lonkankoukistaja venyy passiivisesti. Yleensä inhoan lonkankoukistajien venyttelyä koska joudun vääntäytymään johonkin hankalaan asentoon.

Toinen suosikkiliikkeeni on lapatukilihasten aktivointi, joka näkyy ykkösvideossa 5 minuutin kohdalla. Liikkeessä maataan lattialla päinmakuulla, kyynärvarret asetetaan rullan päälle ja käsivarsia vedetään alas. Tässä liikkeessä on helppo tuntea kuinka lapatukilihakset aktivoituvat.

Etsin Youtubesta videoita joissa käytetään pilatesrullaa jumppavälineenä. Löysin lähinnä Pilates-videoita, joten jos olet joskus harrastanut Pilatesta useimmat liikkeet ovat sinulle varmasti tuttuja.

 1) A Basic Pilates Foam Roller Warmup Series (n. 7 minuuttia)

Tämä on lempeä lämmittelyohjelma pilatesrullalle. Suosikkiliikkeeni on lapatukilihasten aktivointiliike n. 5 minuutin kohdalla.

http://www.youtube.com/watch?v=8_oaR0wMpz4

2) Anita Seiz Pilates: Dynamic Stabilization Pilates on the Foam Roller

Keskivartaloon keskittyvä Pilates-treeni, kesto n. 7 min. Huom. treeni voi olla liian vaativa selkävaivoista kärsiville.

http://www.youtube.com/watch?v=fufIe2GaJnA

3) Pilates Enthusiasts : S2E26 : Lower Abs on the Roller

Alavatsan treeni pilatesrullalla, lopussa venytetään lonkankoukistajia

http://www.youtube.com/watch?v=8mfB2UdF6g8

*******

Lue myös juttuni pilatesrullan käytöstä kehonhuollossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.