Hiihtoloma ja kissarentoutus

Tämä kuva ei valitettavasti liity talvilomaani. 🙂

Olen ollut hiihtolomalla koulusta tämän viikon.

Muutaman päivän löhöttyäni olin jo kiipeämässä seinille kunnes muistin että minulla oli loman aikana tarkoitus tehdä PHP-ohjelmoinnin tehtäviä eikä vain oleilla.

Ohjelmointitehtävät pelastivat lomani: olen värkännyut pieniä koodinpätkiä jotka pyöristävät lukuja, käsittelevät lomakkeista saatuja syötteitä ja laskevat neliöjuuria. Ja niin edelleen.

Olen silti iloinen että koulu alkaa taas maanantaina niin on taas jotain kiinnostavaa tekemistä.

En yhtään ihmettele viimeaikaisia tutkimustuloksia joissa on mm. todettu että jopa (lievien) sähköiskujen antaminen itselle on parempi vaihtoehto kuin se, että joutuu istuskelemaan huonessa tekemättä yhtään mitään.

Mun teoria on se että jos ei voi antaa itselleen edes sähkösokkeja, kaiken maailman ikävät ajatukset rupevat kohta pyörimään mielessä. Ainakin minulla oli jo keskiviikkona maailmanloppu käsillä. 🙂

Yksi selitys ikävälle hiihtolomalle on tietysti se, että minulle ei vain ole muodostunut hyviä lomanviettorutiineja. Kuvittelen myös että kiireiset perheelliset ihmiset eivät kärsi tästä ”oireyhtymästä”, ja ihmiset jotka ovat erityisen taitavia meditoijia. Taitavat meditoijat voivat mietiskellä vaikka koko päivän ilman että jäävät kiinni päässään pyöriviin kamaliin ajatuksiin.

LinssisämpylätVasta tänään tajusin että aikani olisi kulunut rattosiasti vaikka kaappeja siivoamalla.

Pari vuotta sitten vanhentuneet pellavansiemenet tulivat nokkani eteen tänään kun rupesin leipomaan linssisämpylöitä (Chocochilin Elinan resepti) . Ja löytyihän sieltä keittiön kaapista yhtä ja toistakin vanhaksi mennyttä kun rupesin kaivelemaan.

********

Olen muuten kehittänyt aivan oman pikarentoutustekniikan nimeltä Kissarentoutus. 😛

Rupesin jokin aika sitten seuraamaan Instagramin kautta Katetsai-nimistä kissakanavaa, jossa esiintyy kolme (japanilaista?) kissaa. Olen huomannut että muutaman sekunnin pituisen kissavideon katsomisesessa pieneltä ruudulta on jotain hyvin rauhoittavaa. Isolla näytöllä on ilmeisesti liikaa häirtseviä tekijöitä jotta niiltä katsotut kissavideot rentouttaisivat.

Tässä kissarentoutusmenetelmässä on se hyvä puoli, että se sopii myös niille joilla ei ole omaa kissaa ja jotka ovat allergisia kissoille.Saima tosin ei ole vielä luvannut perustaa Instagram-kanavaa Tikrua varten, jotta voisin rentoutua seuraamalla suomalaisen kissan edesottamuksia.

Toivottavasti sinä et ole joutunut/joudu turvautumaan sähkösokkien antamiseen jotta lomaviikko sujuisi rattoisasti…

P.S. Jos haluat kokeilla kissarentoutusta, seuraa Instagramissa ainakin Katetsaita ja speedyandpuma-kanavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.